În ședința de consiliu de săptămâna viitoare, consilierii vor vota pentru extinderea rețelei de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Municipalitatea argumentează că necesitatea dezvoltării unei infrastructuri de încărcare este una imperativă pentru a putea susține rata alertă de creștere a pieței.

„Luând în considerare o serie de factori precum politicile legislative la nivelul Uniunii Europene și la nivel național, dezvoltarea parcului auto electric este accentuată și constantă, atât în momentul actual, cât și în perioada următoare. Vehiculele electrice reprezintă o componentă vitală pentru a atinge obiectivele europene de neutralitate climatică, în sectorul de transport, astfel că infrastructura de încărcare impune un continuu proces de modernizare și dezvoltare pentru a putea ține pasul cu cererea regăsită la nivelul pieței.

În acest sens, realizarea unor puncte de încărcare autovehicule electrice, prin stații de încărcare rapide și lente montate pe perimetrul municipiului Cluj-Napoca este esențială”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Astfel, prin instalarea unui număr de 50 de stații de încărcare, formate din 22 de stații de încărcare rapidă și 28 de stații de încărcare lentă, în 18 puncte de încărcare în orașul nostru se urmărește, în primul rând, îmbunătățirea infrastructurii pentru transportul verde și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, stimulându-se totodată, utilizarea vehiculelor electrice, Valoarea totală a investiției se ridică la 9,557,686.78 lei cu TVA.

1 COMENTARIU

  1. bocule, fa-le manca-ti-as’ pipota tau, fa-le riepede… da’ baga si corent in dansele! Cuuuuurent, mo!!!!! Aia de pe Babaa Novac, n-are! Aia de la Teatrul National nu exista(o fi uitat-o Dorel s-o faca), aia de pe Iuliu Maniu, n-are si nici n-ai cum ajunge la ia. Vechiturile de pe Tipografiei, gen St.8 nu mere’ ca-i pe „capat de retea”… si-i numa buna de incarcat telefonul… Si apropo’ fa-le cu vreo 10 „parteneri” , ca sa ne instalam vreo 20 de aplicatii pe telefon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.