În data de 7 august 2015 a avut loc lansarea la nivel județului Cluj a proiectului ‘Guvernare Incluziva’, implementat de Asociația ‘Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă — Agenda 21’ în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). Evenimentul s-a desfășurat în municipiul Cluj-Napoca, la sediul Instituției Prefectului, una dintre instituțiile de la nivel local partenere în proiect.

La întâlnire au participat coordonatorul proiectului din partea ANFP, Florina Dragoș, reprezentanți ai instituțiilor și ai autorităților publice partenere din județul Cluj, ai ONG-urilor și ai comunităților locale. În cadrul discuțiilor a fost prezentată strategia de implementare a proiectului la nivel local, a fost agreat cu partenerii calendarul de implementare a activităților și au fost stabilite responsabilitățile acestora. De asemenea, discuțiile purtate au scos în evidentă importanța parteneriatelor în societatea actuală și rolul deosebit de important pe care colaborarea dintre mediul public și cel privat îl are în demersurile care vizează creșterea gradului de incluziune socială și economică a grupurilor dezavantajate.

Prezent la eveniment, prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan a adresat un cuvânt de bun sosit participanților, subliniind asupra necesității implicării active în acest proiect a tuturor factorilor cu rol în problematica incluziunii sociale.

‘E nevoie de muncă susținută și de o bună colaborare între reprezentanții instituțiilor publice și ai societății civile, căci numai printr-o implicare activă a noastră, a tuturor, vom putea transpune în rezultate viabile, obiectivele acestui proiect’, a fost mesajul prefectului județului Cluj.

Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Programului RO10 — CORAI, program finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, sub coordonarea Asociației ‘Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă — Agenda 21’, a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în parteneriat cu organizații neguvernamentale și instituții/ autorități publice locale. Valoarea totală a proiectului este de 720,180.02 RON, din care co-finanțarea Granturilor SEE este în valoare de 550,937.70 RON, iar co-finanțarea publică este de 97,224.30 RON.

Scopul proiectului este acela de a propune un set de măsuri coerente, menite să contribuie la reducerea riscului de excludere și de marginalizare socială a grupurilor vulnerabile din județele Buzău, Călărași, Cluj, Dolj și Mureș, prin colaborarea dintre autoritățile publice și societatea civilă.

Informații suplimentare despre proiect pot fi obținute de pe site-urile www.anfp.gov.ro și www.agenda21.org.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.