Proiectul imobiliar Geainv, de lângă Dedeman, a trecut ca prin brânză prin comisia locală de urbanism a Primăriei Cluj Napoca. În urma consultării publice, la care nu a participat nimeni, nu s-a înregistrat nicio contestație. Însă, contestațiile ar fi trebuit să vină chiar din partea autorității locale pentru că, potrivit Planului de Mobilitate Urbană pe amplasamentul respectiv ar fi trebuit să se construiască o autogară. Însă, administrația B(l)oc a preferat să facă rabat de la PMUD pentru nevoile milionarilor care se află în spatele proiectului.

Astfel că, lângă Dedeman se vor construi aproximativ 200 de apartamente, un Lidl, toate fiind incluse într-un proiect care prevede o trei clădiri cu 8 etaje.

Firma GEAINV SA, fostă Tehnofrig Imobiliare, aflată în sfera de influenţă a doi dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Cluj, Horia Ciorcilă şi Dorel Goia, mai are în avizare un PUZ în zonă, peste râul Nadăș, pentru un ansamblu cu 10 blocuri cu regim de înălțime de până la 8 etaje. Cele două proiecte vor fi legate.

Astfel potrivit documentației dezbătute de comisia de urbanism se va realiza ”preluarea propunerii de amenajare a celor două treceri (poduri) peste părâul Nadăș din Planul Urbanistic Zonal învecinat „PUZ pentru construire ansamblu rezidențial – str. Fabricii de Chibrituri nr. 5-11, str. Maramureșului nr. 36, str. Maramureșului nr. 48, str. Jean Jaures f.n., Cluj-Napoca”.

Totodată va fi  realizată o trecere pentru pietoni și se va semaforiza intersecția dintre strada Fabricii de Chibrituri și strada Gării.

Accesul principal la viitorul ansamblu de locuințe se realizează din strada Fabricii de Chibrituri. Accesul la parcela Lidl se realizeaza pe drumul existent pe latura vestică a terenului.

”Dorim să oferim primăriei 1.110 metri pătrați de teren pentru a amenaja un parc sau altă funcțiune publică. Nu am prevăzut o grădiniță, deoarece în apropiere se află proiectul celor de la Liberty, care au prevăzută grădiniță”, a spus proiectantul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here