Mai mulți patronii de firme HoReCa, printre care și Marceluș Suciu, fondatorul Marty, vor protesta astăzi la ora 12 pentru eliminarea restricțiilor impuse industriei la pragului de 3 la mia de locuitori. Este a 6-a oară când restaurantele au fost închise și industria devine din ce în ce mai afectată.

„Noi ne-am făcut aprovizionarea pentru minim o săptămână. Este a șasea oară când trecem printr-o astfel de situație, în care suntem deschiși și închiși, am încercat să optimizăm o parte din stocuri și materia primă. Avem o bucătărie centrală, iar ce nu au folosit restaurantele noastre am trimis acolo sau către punctele delivery. Cu alte cuvinte, nu am avut pierderi colosale”, a declarat pentru monitorulcj.ro Paul Fărcaș, PR manager la restaurantul Marty.

”Avem nevoie de sprijinul administrației locale și centrale în susținerea investițiilor noastre și, mai ales, de măsuri pragmatice cu  impact imediat. Diferența între a avea restaurantele deschise, chiar cu limitarea de 30% din capacitate, cu respectarea strictă a tuturor normelor sanitare impuse, desigur, și închiderea restaurantelor – face diferența între supraviețuirea sau colapsul afacerilor din HoReCa” declară investitotul clujean, conform ZiuadeCluj.ro,

Marceluș Suciu, impreună cu HORA (Organizația Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România), au creat 4 măsuri ce ar trebui luate în vedere de autorități. .

„1. Industria ospitalității să fie decuplată de la rata de incidență de 3% la mia de locuitori. Menționăm faptul că, până la această dată nu există studii desfășurate în România care să ateste că restaurantele, care respectă în totalitate toate normele sanitare, sunt factori de risc în răspândirea virusului SARS-COV 2.

2. Dacă guvernul va decide menținerea închiderii restaurantelor, cerem ca, în prealabil, să pregătească fonduri sau programe cu aplicabilitate imediată pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, în vederea achitării plății chiriilor, utilităților, materiilor prime. Industria HoReCa are nevoie urgentă de fonduri de sustenabilitate economică plătite în maxim o lună de la închidere, nu în timp de un an și după lungi discuții birocratice, când majoritatea firmelor riscă falimentul.

3. Orașele care reprezintă și centre universitare, cu infrastructură complexă, atât în zona de afaceri, a educației, dar și a sănătății, să fie evaluate proporțional, obiectiv și transparent în raport cu numărul de teste efectuate, în comparație cu alte localități unde se poate observa un volum extrem de scăzut de testare.

4. Posibilitatea participării a unui reprezentant HoReCa în ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență astfel încât, pe viitor, să poată fi prevenite sau chiar evitate situațiile care au dus la închiderea activității după doar patru zile de funcționare, conform ZiuaDeCluj.

Citește și: Secretarul PSD Cluj, înfundat în datorii. Mai multe imobile au fost scoase la vânzare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.