Propunerea Ministerului Educaţiei de a reduce numărul orelor de Educaţie Fizică în rândul elevilor a generat nemulţumiri printre profesorii de sport. Aceştia au ameninţat cu proteste dacă activitatea profesorilor de sport va fi restrânsă. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a dat asigurări că profesorii nu vor avea de suferit. "Nu va fi nicio restrângere a activităţii profesorilor de educaţie fizică pentru că vor avea mai multe ore decât au avut vreodată. Există o oră de sport în trunchiul comun. Din curriculum, la decizia şcolii se mai poate adăuga o oră, două ore extracurriculare care se normează în norma profesorilor de educaţie fizică, dar nu oricum şi condiţionat de ceea ce fac acolo", le-a transmis ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu profesorilor şi elevilor care au venit să protesteze faţă de reducerea numărului de ore de sport.
Zeci de elevi şi de profesori au protestat astăzi în faţa Guvernului şi a Ministerului Educaţiei faţă de decizia de reducere a numărului de ore de sport. Ei au purtat discuţii cu ministrul Ecaterina Andronescu şi au împărţit mingi angajaţilor ministerului.  Protestatarii au purtat pancarte pe care scria "Da sportului, da sănătăţii", "Pentru sănătate, pentru sport". (S.C.)

1 COMENTARIU

  1. Cat de proasta trebuie sa fie femeia asta sa scoata orele de sport? Imaginati-va cum o sa arate copii peste cativa ani. Nu m-ar mira sa transforme salile de sport in fast-food-uri, macar ne stim de-o treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here