Asumindu-mi pacatul (din punctul de vedere al unora) ori pozitia critic-obiectiva (din perspectiva altora), acelea de a scrie si cand e cazul si cand nu e cazul despre PDL, despre reprezentantii marcanti ai partidului portocaliu, despre gafele lor politice (fie ea politica interna, fie ea politica externa), despre afacerile controversate ale membrilor sai, trebuie sa recunosc si cele cateva merite ale partidului condus de Emil Boc (?!?).

 
Inainte de toate, PDL este un partid consecvent. PDL este un partid care nu abdica de la scopurile (oricare si de orice natura ar fi acestea) pe care si le-a propus. PDL este un partid hiper-activ. Sigur, situatia cel putin delicata in care se afla din perspectiva pozitiei in sondaje obliga PDL la aceasta atitudine, la acest comportament oarecum agresiv.
 
La polul opus, luand in considerare acelasi criterii de evaluare, PSD e ca o frectie la picior de lemn. Sau, mai exact, e ca si apa sfintita, adica nu face nici bine, nici rau, asteptand cu capul la cutie, fara a risca mare lucru (cel mult cate o motiune de cenzura sortita esecului!), mizand pe forta votului negativ demonstrat de romani o data la fiecare patru ani, cu ocazia alegerilor. Bazandu-se pe aceasta logica, in mare masura confirmata de experientele electorale anterioare, PSD se vede deja in capul mesei, stapan peste ciolan. Dar, repet, fara a face absolut nimic ca sa merite acest lucru.
 
Nu am auzit (si ceva ma face sa cred ca nici nu vom auzi prea curand!) de vreo strategie gandita de PSD care sa scoata tara din criza, de vreun plan de masuri economico-sociale care sa readuca Romania pe linia de plutire, de vreo initiativa care sa convinga electoratul ca PSD este solutia castigatoare.
 
Mai mult decat atat, dupa atragerea PNL in Uniunea Social Liberala, nivelul de incredere al PSD-ului in ceea ce priveste succesul in alegerile de anul viitor a atins cote atat de inalte incat, asemeni unui consumator de etnobotanice, partidul condus de junele Victor Ponta pare ametit de aerul rarefiat al inaltimilor din sondaje. (Sa nu fim naivi, insa! Neindoielnic ca dupa ce vor fi trecut de hopul electoral, divortul dintre PSD si PNL va fi doar o chestiune de timp, pe sistemul binecunoscut, deja consacrat, al aliantelor dintre PDL si PNL sau dintre PDL si PSD destramate in milisecunda urmatoare dupa aflarea rezultatelor, oricare ar fi fost ele. Dar asta este o cu totul si cu totul alta poveste.)
 
Nici macar un derapaj mizerabil, ordinar si patetic, precum cel al lui Adrian Severin, nu pare sa zdruncine increderea PSD in viitorul luminos pe care il viseaza, desi fapta cu iz penal a europarlamentarului PSD ar trebui sa ne puna pe ganduri. Acelea ca, atunci cand vine vorba de gafe politice sau afaceri controversate, de smenuri sau spagi, si PSD are „falitii” lui.
 
Asadar, dintr-un calcul cat se poate de pragmatic, PSD nu isi asuma nici o responsabilitate si, in consecinta, nici un risc. La fel de evident este faptul ca PSD adopta si aplica politica apei sfintite ca tactica si strategie ce se vor castigatoare in alegerile de anul viitor. Pai, daca asa stau lucrurile (asta ca sa ramanem in registrul sacru!), pot sa spun un singur lucru: „Dumnezeu sa ne ajute!” Pe toti!
 
Cristian Bara

3 COMENTARII

  1. „intre papagali”
    ma adresez papagalului sef ‘autorul articolului”….
    esti tananar”BATRANE” ….mai ai de „devorat”,,,,eventual malai,…esti piciul naiv, mai ai de invatat, si daca tot vine vara mai stai la soare , poate de decolorezi,(din portocaliu) si vei fi mai incolor,…..sau daca ai parinti sau rude mai in varsta, ii vei intreba,,,,.ce mai faci?,,,,BINE?
    PAPAGALULE!!!

  2. Pt.papagal.
    Oricât m-am străduit să pricep ceva din cele două comentarii nu am reuÅŸit. Da’ deloc! Poate doar „,…” scrise de 12 ori. Tu ÅŸi când scrii te bâlbâi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.