Punctele negre îți dau bătăi de cap și nu știi cum să procedezi pentru a le veni de hac? Ei bine, pe lângă ce trebuie să faci pentru a le combate, e la fel de important să știi ce NU trebuie să faci!

Ce NU e bine să faci când vrei să elimini punctele negre

Peste tot ți se spune la ce metode ar trebui să apelezi atunci când vrei să scapi de punctele negre, însă nu se precizează și ce nu ar trebui făcut în această situație.

  •  Nu te grăbi să apelezi la benzile de curățare

Pe lângă faptul că nu e indicat să storci punctele negre sau să le zgârii, e bine să te abții și de la a folosi benzi de curățare a acestora. E adevărat că aceste produse elimină impuritățile din pori, însă pot să îndepărteze și alte elemente de care pielea ta are nevoie, precum uleiurile naturale (sebumul) și foliculii. Fără ele, pielea poate deveni excesiv de uscată și iritată, iar când apare iritația, glandele sebacee tind să producă și mai mult ulei, ceea ce se traduce în apariția altor puncte negre. În locul benzilor, dacă ai un ten normal, mixt sau gras, ia în calcul un aspirator de puncte negre, care le va elimina delicat și în profunzime.

  • Un mare NU peroxidului de benzoil

Un alt lucru pe care să nu-l faci când vrei să scapi de punctele negre este folosirea peroxidului de benzoil. Această substanță ajută persoanele care suferă de acnee inflamatorie, însă punctele negre nu au o componentă inflamatorie și nu sunt cauzate de bacterii. Prin urmare, peroxidul de benzoil nu-ți va fi de mare ajutor în eliminarea acestora. În schimb, îndreaptă-te spre produse pe bază de acid salicilic, pe care le poți lua de la farmacie fără rețetă. Multe persoane sunt sensibile la acidul salicilic, așa că e bine ca la începutul tratamentului să aplici produsul doar o dată pe zi, seara, pentru a vedea cum reacționează pielea ta.

  • Nu folosi produse comedogenice

Remediile împotriva punctelor negre trebuie susținute și de o îngrijire adecvată a pielii, care să nu încurajeze înmulțirea punctelor negre. Ai grijă ca produsele pe care le folosești zilnic, precum crema de față și fondul de ten, să fie non-comedogenice (verifică etichetele). De asemenea, poți să apelezi la remedii naturale de îngrijire a pielii, prin care pot fi îndepărtate și punctele negre, precum o pastă din bicarbonat de sodiu sau o mască de miere cu scorțișoară.

  • Nu te duce la somn nedemachiată!

După o zi lungă și obositoare la serviciu sau după o petrecere care a durat până spre dimineață, probabil că ultimul lucru de care ai chef înainte de culcare este să te demachiezi. Totuși, e recomandat să faci acest efort și să înlături machiajul și impuritățile de pe piele. Altfel, nu doar că porii tăi se vor înfunda peste noapte și te vei pomeni în curând cu puncte negre, dar e posibil să te alegi și cu iritații ale pielii sau cu infecții ale ochilor.

Punctele negre pot fi eliminate dacă ești atent la ce trebuie să faci și la ce nu trebuie să faci în lupta împotriva lor. Dacă nu ești sigur de cum e mai bine să acționezi, e indicat să te consulți cu un farmacist sau să mergi la un medic dermatolog.

Sursă foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.