Deputatul PSD Vasile Puscas a adresat, în ultima perioada, mai multe interpelari Ministrului Transporturilor, referitoare la continuarea lucrarilor la  autostrada Brasov-Bors.

Potrivit raspunsului primit la una dintre acestea, transmis ulterior Gazetei „în primele luni ale acestui an, compania americana Bechtel va deschide doua noi santiere pe Autostrada Transilvania, în luna martie fiind programata începerea lucrarilor pe tronsonul 3B Mihailesti- Suplacu de Barcau, iar în septembrie la tronsonul Cluj – Mihailesti. În ceea ce priveste partea financiara, conform raspunsului primit, tronsonul Mihailesti- Suplacu de Barcau (76 km) va  costa 489 milioane de euro, urmând a fi dat în folosinta pe 31 decembrie 2011”. În raspunsul la interpelarea deputatului clujean se arata ca, „la ora actuala constructorul, compania americana Bechtel, lucreaza la doua tronsoane de autostrada si anume 2B (Câmpia Turzii – Gilau- 52 de km) si 3C Suplacu de Barcau- Bors(64 de km), care trebuiesc finalizate pâna  la începutul anului 2010, cu exceptia unui tronson de 42 de km, cuprins între nodurile rutiere Turda  si Gilau, ce va fi dat în folosinta în decembrie 2008”.
Precizarile venite din partea Ministerului Transporturilor arata ca lucrarile la tronsonul 3A Gilau-Mihailesti, ar putea începe tot în acest an, în luna septembrie. Tronsonul Gilau-Mihailesti va costa, conform estimarilor ministerului, 149 milioane de euro, urmând ca lucrarile sa se finalizeze pe 31 decembrie 2011.
,,Datele prezentate de Ministerul Transporturilor în raspunsul la aceasta ultima interpelare sugereaza ca totul este planificat- lucrari, calendar, finantari. Cu toate acestea, dezbaterile publice fac din Autostrada Transilvania una dintre cele mai celebre viitoare artere rutiere, pe care nu se stie nici astazi cu certitudine când vom avea posibilitatea sa circulam. Aceasta datorita modului absolut jenant, defectuos si chiar scandalos de a gestiona realizarea unei investitii publice de anvergura, care sa foloseasca dezvoltarii pietei nationale. Probabil se va face apel la noi slogane electorale în acest an pentru a se acoperi neputinta actualei guvernari de a servi interesul public”  a declarat domnul Vasile Puscas.  (L.P.)    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.