Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Spitalul Monobloc a fost avizat favorabil de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

„Această prioritate absolută a forului administrativ județean avansează în ritm alert și începe să prindă din ce în ce mai mult contur. E un nou pas înainte în procesul de construire a celui mai modern spital pediatric din țară, extrem de important atât pentru sănătatea copiilor, pentru calitatea actului medical și condițiile de lucru oferite personalului sanitar, cât și pentru confortul micilor pacienți și al părinților”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare și va avea un regim de înălțime S+P+5E. Baza, formată din parter și etajul 1, va cuprinde zona clinică, ambulatoriul și zona tehnică (bucătărie, farmacie, etc.) iar la etajul 2 se va regăsi, inclusiv, grădina suspendată. Secțiile vor fi situate în ultimele trei etaje ale spitalului și vor conține partea de cazare, zonele de monitorizare și suport, spațiile tehnice și cabinetele pentru personalul medical și studenți. Subsolul va fi destinat parcărilor, atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul spitalului, cu accesuri separate și va adăposti inclusiv radioterapia. Totodată, Spitalul Pediatric Monobloc va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.

De importanță deosebită pentru județul Cluj și pentru întreaga Transilvanie, unitatea cu profil regional va avea nu mai puțin de 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi și 65 de paturi pentru însoțitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here