Saga procesului dintre firma GPI Turism, societatea care a administrat în urmă cu câțiva ani patinoarul din cartierul Gheorgheni, și Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj continuă. La sfârșitul lunii ianuarie, magistrații Curții de Apel Cluj au mărit suma pe care Regia clujeană ar trebui să o plătească firmei GPI Turism. Potrivit noii decizii, RADP Cluj ar trebui să plătească firmei care a administrat patinoarul aproape un milion de lei. Reamintim că GPI Turism a câștigat procesul împotriva RADP Cluj după ce fosta conducere a instituției clujene, reprezentată de Marius Cătăniciu, a reziliat, abuziv, contractul de administrare al patinoarului din Gheorgheni.

 

La sfârșitul lunii ianuarie, judecătorii Curții de Apel Cluj au decis să majoreze suma pe care firma GPI Turism ar trebui să o primească, cu titlu de despăgubiri, de la DRDP Cluj. Conform noii decizii, ”admite apelurile declarate de reclamata GPI TS SRL şi pârâta RADP Cluj-Napoca împotriva sentinţei civile nr. 2176/C/2010 Tribunalul comercial Cluj în dosar nr. 1153/1285/2008 pe care o schimbă în sensul că obligă pârâta RADP Cluj-Napoca să plătească reclamantei GPI TS SRL cu titlu de despăgubiri : – suma de 437022,36 RON –reprezentând diferenţa dintre costurile efective ale construirii patinoarului şi a construcţiilor anexe patinoarului conform evidenţelor contabile fără TVA şi amortizarea aferentă acesteia, actualizată cu rata inflaţiei începând cu 20.05.2006 până la data plăţii. Obligă pârâta să plătească reclamantei cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 6912,55 RON reprezentând taxa de timbru şi timbru judiciar acordate în măsura pretenţiilor admise şi suma de 14920 RON reprezentând contravaloarea expertizei tehnice şi expertizei de evaluare administrate în dosarul de fond . Obligă pârâta RADP să plătească reclamantei suma de 3453,77 RON reprezentând taxa de timbru şi 5 RON reprezentând timbru judiciar în apel, acordate în măsura pretenţiilor admise, suma de 20.000 RON reprezentând onorariu avocaţial parţial acordat în măsura pretenţiilor admise, plătit în apel în dos 1153/1285/2008 al C.A. Cluj. Obligă reclamanta GPI să plătească pârâtei RADP suma de 15729,65 RON taxa timbru şi 5,3 RON timbru judiciar în apel, suma de 20.000 RON reprezentând onorariu avocaţial parţial plătit în apel în dos 1153/1285/2008 al C.A. Cluj, acordat în măsura pretenţiilor admise, 1000 RON reprezentând onorariu expertiză contabilă efectuată în apel în dos 1153/1285/2008 al C.A. Cluj. Dispune compensarea acestora şi obligă GPI să plătească RADP diferenţa rămasă urmare a compensării , sumă care va fi executată în procedura colectivă a GPI. Obligă reclamanta GPI să plătească pârâtei RADP suma de 13962,18 RON taxa de timbru şi 5 RON timbru judiciar plătite în recurs, suma de 12.000 RON reprezentând onorariu expertiză contabilă efectuată în apel în dos 1153/1285/2008* al C.A. Cluj ,sumă care va fi executată în procedura colectivă a GPI. Obligă pârâta RADP să plătească reclamantei GPI suma de 1200 RON reprezentând onorariu expertiză tehnică şi suma de 1590 RON reprezentând onorariu expertiză de evaluare efectuate în apel în dos 1153/1285/2008* al C.A. Cluj. Definitivă şi executorie. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 27.01.2015”, arată decizia instanței.

Contract reziliat după un an

În 2005, RADP Cluj, condus de Marius Cătăniciu, a încheiat un contract de asociaţiune în participaţiune cu RADP Cluj pentru obiectivul “Patinoar artificial” din cartierul Gheorgheni. În respectivul contract se stipula faptul că firma SC GPI Turism Sport din Zalău era obligată să refacă patinoarul şi să-l administreze până în 2014. Cu toate acestea, după un an contractul a fost reziliat, iar firma din Zalău a acţionat RADP Cluj în judecată şi a depus două plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele lui Marius Cătăniciu. Procesul pe latura comercială a fost soluţionat favorabil pentru SC GPI Turism Sport, iar instanţa a acordat despăgubiri de trei milioane de lei. Conform contractul parafat în 2005 între RADP Cluj şi SC GPI Turism, societatea comercială era obligată să ofere lunar, pe perioada sezonului rece, către RADP 20 % din profit, dar nu mai puţin de 2000 de lei. Totuşi, în anul 2006, când reprezentanţii GPI au încercat să desfăşoare lucrările de întreţinere a instalaţiilor în vederea pornirii patinoarului, s-au trezit că nu mai pot intra în incintă. “În 2005 am semnat un contract cu RADP Cluj pentru patinoar. Am investit peste 17 miliarde lei vechi în instalaţia de producere a gheţii, în agregate, mantinele. Practic a trebuit să refac tot patinoarul. Am mers două sezoane cu obiectivul, iar când am venit în 2006 să pregătim patinoarul pentru noul sezon, ne-am trezit că nu putem intra în incinta acestuia. Am aşteptat şi la scurt timp după ce am venit noi au apărut Marius Cătăniciu, fostul director al RADP, soţia acestuia şi administratorul SC Contur SRL însoţiţi de poliţie. Ei mi-au aruncat în faţă un contract nou semnat cu firma Contur şi mi-au spus că nu mai am ce să caut acolo, contractul cu mine fiind reziliat. Am aflat mai târziu că motivul invocat a fost că nu am plătit o factură la Electrica de vreo 200 milioane lei vechi. Problema este că eu am plătit acea făcută, dar lor nu le apărea în contabilitate. Oricum, în contractul încheiat între noi se stipula că orice neînţelegeri care ar fi apărut pe durata derulării contractului urmau a fi rezolvate pe cale amiabilă. Mai departe, ei au reziliat contractul unilateral, încălcând încă odată prevederile înţelegerii. Ce au făcut ei a fost ilegal şi i-am dat în judecată. Am primit mai multe sentinţe definitive prin care ni se permitea să ne reluăm activitatea. Chiar şi aşa, cei de la Contur nu ne permit să intrăm în patinoar”, declara Georg Pop, administratorul GPI Turism Sport SRL.

 

Sumele recalculate pe care RADP Cluj ar trebui să le plătească cu titlu de daune

– suma de 339.592,31 RON – reprezentând diferenţa dintre costurile de achiziţie a celor 7 active – utilaj de ascuţit patine, rindea gheaţă, rolbă, agregatul frig, staţia de amplificare, cabina modulară, lama vibrantă fără TVA ,evidenţiate în contabilitate fără TVA şi amortizarea aferentă, actualizată cu rata inflaţiei de la 20.05.2006 până la data plăţii;

– suma de 51.681,25 RON reprezentând contravaloare obiecte de inventar conform evidenţelor contabile fără TVA actualizată cu rata inflaţiei de la 20.05.2006 până la data plăţii. Menţine dispoziţia referitoare la rezilierea contractului de asociere în participaţiune nr. 198/2005 încheiat între părţi la data de 25 martie 2005. Respinge restul pretenţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.