Laura Codruța Kovesi ar putea să nu mai conducă DNA din 2016! Decizia îi va aparține Ministrului Justiției, Raluca Prună, care a dat primul indiciu că mandatul lui Kovesi în fruntea DNA ar putea să nu mai fie prelungit.

Ministrul Justiei, Raluca Pruna, a declarat, intr-un interviu pentru Romania Libera, ca, desi exista posibilitatea legala a reinvestirii unui persoane in functia de procuror sef, „societatea româneasca este, la acest moment, destul de antagonica si cred ca o procedura – vorbesc ca principiu – de reînvestire a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate”. Aluzia la mandatul Laurei Codruta Kovesi este clara si este primul semnal oficial ca acesta ar putea sa nu mai fie prelungit.

Mandatele de procurori sefi (DNA, Parchetul General) expira in primavara anului viitor. Iată pasajul din interviul pentru Romania Libera

”La anul vor expira mandatele pentru seful DNA si procurorul general. Luati în calcul si o prelungire a acestora?

R.P.: Ar fi neserios din partea mea sa ma lansez în speculatii cu privire la prelungirea sau nu a unor mandate. Sigur, ca principiu, am spus ca legea da posibilitatea reînvestirii unei persoane, însa iarasi cred ca societatea româneasca este, la acest moment, destul de antagonica si cred ca o procedura – vorbesc ca principiu – de reînvestire a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate.

Eu înteleg din motive de transparenta sa fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanta, astfel încât sa fiu împacata cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului si, finalmente, pe masa presedintelui. Nu voi face o procedura complicata, pentru ca la aceste functii de conducere în parchete nu vorbim de concursuri. Am obligatia morala, si am sa fac asta, sa merg personal în tara, la curtile de apel si la parchetele de pe lânga curtea de apel sa-i încurajez pe cei integri si foarte buni sa-si depuna candidatura.”, a spus Prună.

Potrivit legii, cel care face propunerile de numire este ministrul justitiei, CSM acorda un aviz consultativ iar numirea efectiva ii revine presedintelui Klaus Iohannis.

Laura Codruta Kovesi a fost numita in functia de procuror sef DNA in mai 2013, pentru un mandat de trei ani cu posibilitatea prelungirii, dupa doua mandate de procuror sef la Parchetul General.

Sursa: Stiripesurse.ro

3 COMENTARII

  1. Doamnelor si domnilor, doar Laura Codruta Kovesi a putut sa schimbe in bine imaginea justitiei si sa incurajeze sperantelor romanilor ca s-ar putea face dreptate si la noi in tara…. Am scapat de oameni corupti, am indreptat „tehnologii” financiare care furau de resurse tara…de ce trebuie sa schimbati zambetul populatiei si speranta ei ca cu asemenea oameni vom putea trai intr-o societate sanatoasa…? Laura este un Titulescu al vremurilor contemporane, care lupta pentru tara sa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.