Raportul pe justiţie pentru România şi Bulgaria va fi publicat, probabil, în luna august, a anunţat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.
„Am încercat întotdeauna să stăm la o parte de aspectele politice ale lucrurilor”, a spus Gray, adăugând că este este foarte important ca Bulgaria să îşi respecte angajamentele faţă de UE pentru binele cetăţenilor săi. Oficialul european a subliniat că este greşit ca eforturile unui guvern să fie calificate drept „proaste”, iar eforturile altuia „bune”, referindu-se la declaraţiile făcute de premierul bulgar Boiko Boriwsov, potrivit căruia cabinetul precedent, socialist, i-a lăsat o „moştenire proastă”.

Gray a subliniat că preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avut o relaţie foarte bună cu fostul premier Serghei Stanişev, aşa cum are şi cu actualul şef al Guvernului. El a explicat că UE consideră Bulgaria şi reprezentanţii săi oficiali drept o entitate unitară, care trebuie să facă eforturi coerente şi continue pentru progres.

M.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.