Rareş Pop, şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR),  a fost arestat preventiv pentru o lună de magistratul Luminiţa Firicel de la Tribunalul Cluj. Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Cluj de avocaţii apărării. Procurorul şef al DNA Cluj, Elena Botezan, cea care a instrumentat cazul, din cazurile caruia, a lui Horea Uioreanu si Fany, s-a disjuns dosarul la procurorul Cireap Anemaria Ruxandra, ar fi avut o implicare directă. Soţul procurorului, Grigore Botezan, are un frate în persoana lui Hilarion Botezan, inspector la ISCTR. El şi-ar dori promovarea încă de la înfiinţarea inspectoratului. Hilarion Botezan este şi beneficiarul unui PUZ pentru o locuinţă realizată de Bogart Construct. Firma respectivă, deţinută de familia Petrina, a reuşit să “scape” ca prin urechile acului de ancheta Elenei Botezan în ceea ce-l priveşte pe Sorin Apostu.

Procurorul cu semne de întrebare

Semne de întrebare sunt ridicate în urma activităţii Elenei Botezan. Procurorul are ”dosare grele” în portofoliu: Sorin Apostu, primar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Bica, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Rareş Pop, consilier judeţean şi şef al ISCTR(caz instrumentat de colega ei, Cireap Anemaria Ruxandra), şi Ştefan Cadar, patronul Fany, de asemenea arestat la cererea ei. Nume grele din politica clujeană, majoritatea pe partea dreaptă a eşafodului, par să fie lovite în plex de lupta anticorupţie desfăşurată de Botezan. Dar să fie această luptă una reală sau una care îi ajută familia Elenei Botezan?

 

Hilarion are spate de Botezan

Elena Botezan a instrumentat două cazuri care trebuie să fie supuse atenţiei voastre: cel al lui Rareş Pop, şeful ISCTR Cluj (cazul provine din doua cazuri ale ei, cel al lui Horea Uioreanu si Fany)şi cel al lui Sorin Apostu. În ziua în care Rareş Pop a fost arestat cumnatul procurorului, Hilarion Botezan, şi-a luat liber de la serviciu. Surse din domeniu ne-au declarat că Hilarion Botezan şi-ar dori conducerea ISCTR. El lucrează în cadrul instituţiei de când s-a înfiinţat în 2012.

 

Au scăpat constructorii casei cumnatului

Cazul de corupţie al fostului primar Sorin Apostu a zguduit Clujul în urma anchetei DNA. Surse juridice ne-au declarat că familia Petrina, în speţă Mircea Petrină, profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, şi fiul Bogdan Petrina, era vizată de acea anchetă DNA. Dar ulterior nu au păţit nimic. Nu au intrat în câmpul vizual al Elenei Botezan. Vorba aia, cumnatul are nevoie şi el de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Şi uite aşa mai mulţi oameni de pe Dealul Steluţa, printre care şi Hilarion Botezan, au realizat un PUZ prin intermediul societăţii Bogart Construct. Culmea este că în primă instanţă PUZ-ul a fost aprobat în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) de către primarul Sorin Apostu. Peste câteva luni, el a fost arestat de cumnata unuia dintre beneficiarii acelui PUZ. O simplă coincidenţă.

 

Rareş Pop a sprijinit-o pe Uioreanu

Rareş Pop şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean şi de şef al ISCTR în momentul în care a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru a nu perturba ancheta. Rareş Pop nu ar fi văzut niciodată mita despre care vorbesc procurorii. Nici nu ar fi beneficiat de ea, ci ar fi ajuns drept ajutoare umanitare la nişte copii. Rareş Pop l-ar fi sunat pe patronul Fany, Ştefan Cadar, pentru a-l întreba dacă nu o sprijină pe deputatul Elena Uioreanu. A primit acceptul acestuia. Andreea Mihaela Mureşan, consilier la biroul deputatului Elena Uioreanu, ar fi mers să ridice “sponsorizarea” dintr-un sediu al Electrica, conform unor surse apropiate anchetei. Ar fi cumpărat merele de la un magazin Carrefour. Bonurile există şi acum. Rareş Pop nu a văzut în niciun fel nici merele, nici rezultatul lor. Dar el este acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Poate vă imaginaţi voi cum este posibil aşa ceva.

 

Consilierul care merge după plic

Andreea Mureşan nu vrea să recunoască că a luat plicul, doar că a fost martor la DNA. Probabil procurorii DNA au vrut să o întrebe cât poartă la picior, având în vedere experienţa sa din trecut de la agenţia de modele Transilvania Fashion, unde a fost director. De altfel, după ce am postat pe site-ul gazetadecluj.ro un articol despre ea, consiliera deputatului Elena Uioreanu şi-a şters profilul de Facebook.

“Nu, nu am fost implicată în cazul Fany. Am fost chemată ca martor de DNA doar în cazul Rareş Pop. Nu am luat niciun plic”, a declarat Andreea Mureşan pentru Gazeta de Cluj.

 

Interpretarea legii în stilul procurorilor

Din referatul DNA de arestare preventivă s-ar mai putea înţelege că Rareş Pop ar fi intervenit pe lângă doi inspectori ai ISCTR Alba pentru a anula o amendă de 9.000 de lei pentru o şcoală din comuna Bistra judetul Alba că nu avea montat tahograf. De fapt, Rareş Pop ar fi încercat să le explice colegilor că pentru maşinile care nu circulă mai mult de 50 km zilnic nu au nevoie de tahograf. Dar acest lucru nu este important pentru procurorii care par să interpreteze legea doar în litera ei, nu şi în spiritul ei.

O altă acuzaţie anunţată cu mare tam-tam de către procurori a fost cea de “permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, comisă în formă continuată.” Rareş Pop i-ar fi anunţat pe patronii societăţilor la care mergea în control să pregătească actele. Este o practică la nivel naţional în ISCTR, iar motivul este că actele care trebuie verificate de inspectori pot să nu fie disponibile la sediul social al firmei, ci în alte părţi. Este un nou caz de interpretare a legii în litera ei şi nu în spiritul ei din partea procurorilor.

“Au fost unele chestii doar ca să umple acuzaţiile. Să apară cât mai multe. Îmi este frică să nu mă aresteze şi pe mine. Totul se bazează pe stenograme. Dacă mă apuc de vorbit din dosar o să zică că nu am voie, deşi eu au dat rechizitoriul public”, ar fi declarat o sursă din apropierea lui Rareş Pop.

 

Tiberiu Ban, avocatul lui Rareş Pop, a declarat că dosarul prin care s-a cerut arestarea preventivă are 7 volume, dintre care 2 de înregistrări. Unele înregistrări s-ar repeta din cazul Fany, unde culmea tot Elena Botezan i-a semnat clasarea lui Rareş Pop. Fostul şef al ISCTR Rareş Pop a fost arestat pentru o lună de magistratul Luminiţa Firicel de la Tribunalul Cluj. Contestaţia se judecă în această săptămână la Curtea de Apel Cluj. Sursele noastre ne-au declarat că această poveste ar fi început din nou de la “turnătorul” Răzvan Pop, fostul şef de cabinet al lui Horea Uioreanu. El este disperat să dea în primire pe toţi oamenii, chiar şi pe cei nevinovaţi. Suntem curioşi câţi oameni vor mai suferi de pe urma unui om care încearcă să-şi scape restul vieţii. Şi dacă mai sunt şi alte cazuri în care Elena Botezan să fie interesată direct…

muresan-andreea-mihaela-horea-uioreanu elena botezan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.