implant dentar

Indiferent de cauza pierderii dintilor, tratamentul cu implant dentar este o alegere inteligenta pentru adultii de toate varstele. De asemenea, poate fi o optiune viabila si pentru adolescentii care au ajuns la finalul dezvoltarii fetei si a maxilarului.

Copiii pot beneficia de acest tratament?

In cazul in care copilul a suferit un accident in urma caruia a pierdut dintii permanenti, refacerea danturii prin aceasta procedura este una dintre solutiile cele mai bune pe termen lung. Parintii sunt sfatuiti sa consulte un medic specialist cat mai curand posibil dupa accident si sa stabileasca toate detaliile.

In majoritatea situatiilor, insa, medicul recomanda acest tip de procedura doar dupa finalizarea procesului de dezvoltare faciala a copilului, adica in jurul varstei 18 ani. 

Iata care sunt avantajele oferite de un tratament cu implant dentar si de ce merita luat in considerare!

Pacientul va arata si se va simti mult mai bine

Marele avantaj al tratamentului cu implant dentar consta in faptul ca noii dinti arata, se simt si functioneaza aproape la fel ca cei naturali. Sunt confortabili si se pot curata fara probleme prin periaj si prin utilizarea atei dentare, ceea ce atrage dupa sine avantajul igienei bucale corecte si prevenirea cariilor si a afectiunilor gingivale si parodontale. De asemenea, ajuta la pastrarea formei fetei si restabilesc frumusetea zambetului. 

implant dentar

Noii dinti sunt durabili

Daca este corespunzator intretinuta, dantura restabilita prin aceasta procedura poate dura cateva decenii. Din acest punct de vedere, tratamentul devine foarte avantajos, putand fi privit ca o investitie inteligenta pe termen lung sau chiar pe viata.

Contribuie la redarea increderii in sine si la sanatatea digestiva a pacientului

Noii dinti sunt ficsi si siguri, nu aluneca, nu fac zgomot si nu se misca cand pacientul mananca, vorbeste sau rade. Astfel, tratamentul reda calitatea vietii si contribuie considerabil la redobandirea increderii in sine a pacientului.

In plus, pentru ca se vor putea consuma din nou toate fructele si legumele preferate, fierte sau crude, se imbunatatesc nutritia, sanatatea digestiva si cea generala. 

Protejeaza osul fetei si dintii sanatosi

Spatiile goale ramase in gura in urma pierderii dintilor faciliteaza deteriorarea maxilarului si piederea densitatii osoase. Tratamentul cu implant dentar este singura optiune de refacere a danturii si, totodata, de evitare a resorbtiei osoase si de prevenire a deteriorarii maxilarului. 

De asemenea, pentru ca nu necesita ancorarea  lucrarilor de dinti sau atasarea protezelor pe  acestia , promoveaza sanatatea dentara si contribuie la pastrarea dintilor naturali. 

Cat costa si cat dureaza aceasta procedura?

Pentru ca fiecare pacient este diferit si nu exista doua cazuri identice, pretul si durata tratamentului se pot stabili doar in urma unor investigatii minutioase. 

Dupa diagnosticare, medicul specialist va crea un plan de tratament si va putea face si estimarea duratei si a costurilor procedurii. Desigur, acestea sunt conditionate de nevoile pacientului, de istoricul medical, de sanatatea osului maxilarului, de tehnica si de materialele utilizate. 

Investeste inteligent si alege procedurile eficiente si avantajoase care iti asigura frumusetea zambetului pentru cateva decenii! Programeaza-te pentru o consultatie la clinica stomatologica si afla toate informatiile necesare despre tratamentul cu implant dentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here