Consilierii locali clujeni aprobă astăzi finanţarea lucrărilor de reabilitare termică pentru familiile cu venituri mici din municipiu. Fondurile aprobate revin “familiilor cu venituri reduse din cadrul asociaţiilor de proprietari nominalizate în Programul local multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe din municipiul Cluj-Napoca”.
 
Suma alocată provine din bugetul local si va fi recuperată de la familiile cu venit mediu din cadrul aceloraşi asociaţii. Recuperarea banilor se va face eşalonat, de la familiile cu venit net mediu pe membru de familie cuprins între 0-500 lei, pe o perioadă de trei ani de la data recepţiei la terminarea lucrărilor şi de la cele cu venit mediu cuprins între 500,01 – 1000 de lei pe o perioadă de un an de la finalizarea reabilitării termice.
Legislaţia în vigoare  prevede că finanţarea acestor lucrări se asigură 50% de către guvern, 30% de către municipalitate, restul de 20% urmând să fie suportat de către asociaţiile de locatari. Municipalitatea îşi propune să dea o mână de ajutor familiilor cu venituri reduse prin suportarea de la bugetul local a celor 20 de procente din suma destinată reabilitării termice a locuinţelor, sumă ce urmează să fie recuperată de la beneficiari eşalonat, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.


Silvia Boncuţiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.