La o săptămână după încheierea festivalului Electric Castle din Bonțida, DSP a raportat o explozie a ratei de infectare cu covid în localitate.

Datele oficiale arată că incidența COVID-19 la Bonțida este, miercuri, 27 iulie, de 11,77 la mia de locuitori după ce marți fusese de peste 10 la mia de locuitori. La Cluj-Napoca, rata incidenței se apropie de 10 la mia de locuitori, fiind miercuri de 9,40.

Festivalul Electric Castle a avut loc în comuna Bonțida în perioada 13-17 iulie, la eveniment participând, potrivit organizatorilor, peste 270.000 de spectatori.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la primarul din localitate, Cărhaț Aurel Emil, dar nu a fost posibil pentru că a respins apelurile telefonice.

Ulterior, după apariția articolului, primarul din Bonțida l-a contactat pe reporterul Gazetei de Cluj și i-a transmis că rata de infectare crescută nu are nicio legătură cu organizarea festivalului.

”Un festival nu poate opri pandemia! Plus că uitați-vă la rata de infectare la nivel național, nu la cea din Bonțida”, a declarat el.

Însă, viceprimarul localității a putut fi contactat și a declarat că, indiferent de ce se întâmplă, ”show must go on”.

”Acuma ce să vă zic… Acum este vară și lucrurile trebuie să meargă mai departe, fie că-i Covid sau nu! Acum, să știți că nu neapărat din cauza festivalului a crescut rata de infecție, oamenii din localitate au făcut și nunți, nu se mai poartă nici mască, așa că infecțiile au crescut. Deci nu neapărat din cauza festivalului s-a ajuns în situația asta”, a declarat Gruz Niculae Ştefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here