Consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier judeţean al lui Husar Axente, ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărei listă de candidaţi a fost ales. PPDD Cluj a ajuns la a treia excludere din partid într-o singură lună.

 

Gurile rele spun că ar fi vorba despre o vendetă a preşedintelui filialei clujene, Lucian Nemeş, împotriva celor care au avut tupeul să ceară revocarea sa din funcţie, iar preşedinta Biroului Naţional de Coordonare, Simona Man, ar fi agentul acestei răzbunări.

De data aceasta, victima a fost consilierul judeţean Axente Husar. Deşi nu este uşă de biserică, Curtea de Apel Bucureşti demonstrând în luna octombrie că a fost agent al Securităţii, Husar a rămas în partid până când a avut proasta inspiraţie de a contesta legitimitatea preşedintelui PPDD Cluj, abaterea aceasta fiind considerată de partidul lui Dan Diaconescu mult mai gravă decât colaborarea cu vechiul regim opresiv.

Ca şi în cazul precedentelor două excluderi din judeţ, cea a viceprimarului din Turda, Lucian Varo, şi cea a autointitulatului preşedinte al organizaţiei judeţene a PPDD, Augustin Dănilă, lui Husar i s-a reproşat faptul că a săvârşit abateri de la statutul partidului, că nu a respectat obligaţiile prevăzute în statut şi că a adus prejudicii formaţiunii politice, arată publicaţia Turda News.

 

Cei trei care au speriat partidul lui Diaconescu

Axente Husar ar fi fost implicat şi în revolta internă din cadrul PPDD Cluj, care a vizat înlăturarea din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a lui Lucian Nemeş şi impunerea propriei conduceri, cu transmiterea ultimatumului către conducerea centrală a partidului, ceea ce nu a fost deloc pe placul oficialilor de la Bucureşti, chiar dacă deasupra capului lui Nemeş atârnă sabia ANI.

Astfel, consilierul este al treilea membru al PPDD Cluj care a fost exclus în luna martie. „Iniţial, a fost exclus din partid Lucian Varo, actualul viceprimar al municipiului Turda, care îşi pierde atât calitatea de viceprimar, cât şi pe cea de consilier local, în locul său în forul deliberativ local urmând să ajungă Oltean Cornel, tot de la PPDD. Varo a fost în avanposturile luptei de debarcare a fostului viceprimar Lucian Nemeş, pe atunci preşedinte al PPDD Cluj, făcând troc cu PDL-ul pentru înlăturarea din funcţie a lui Nemeş şi propulsarea sa în funcţia de viceprimar. Imediat după debarcarea lui Nemeş, Varo a declarat presei că lupta sa va continua, până va ajunge la schimbarea din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a lui Lucian Nemeş şi chiar excluderea acestuia din partid, cu implicaţii în ceea ce priveşte pierderea postului de consilier local.

 

Husar nu a citit semnalele de avertizare

Apoi, a urmat Augustin Dănilă, care susţinea că este „preşedintele ales” al PPDD Cluj, înlăturându-l din funcţie pe Lucian Nemeş, transmiţând conducerii centrale că trebuie să ţină cont de acest lucru. Ulterior, după excluderea lui Varo, Augustin Dănilă nu a ţinut cont de decizia luată la Bucureşti şi a convocat o întâlnire de analizare a organizaţiei turdene a PPDD, din perspectiva conflictului dintre Lucian Varo şi Lucian Nemeş.

În fine, cel din urmă demis din PPDD Cluj este consilierul judeţean Axente Husar, despre care se spune că ar fi fost şi el puternic implicat în tabăra protestatarilor. Excluderea din partid a lui Axente Husar echivalează cu pierderea calităţii de consilier judeţean, PPDD urmând să promoveze în forul deliberativ judeţean o altă persoană, de pe lista prezentată la alegerile locale din iunie 2012. În cazul lui Husar, a existat şi un mic „semnal de avertisment”, venit de la Bucureşti, în momentul în care conducerea centrală a decis schimbarea liderului de grup al PPDD din Consiliul Judeţean, înlocuindu-l pe Axente Husar, în urmă cu câteva zile”, scrie sursa citată.

 

Securistul care a stat cu ochii pe Doina Cornea

Conform unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, din 16 octombrie 2013, instanţa a admis faptul că Axente Husar ar fi făcut poliţie politică, în calitate de angajat al fostei Securităţi, având gradele de locotenent (1987-1988) şi locotenent major (1988-1989) în cadrul IJS Cluj- Serviciul Municipal de Securitate Turda.

”Lt- maj. Husar îi indică sursei să relateze de urgenţă orice informaţie legată de Doina Cornea. În plus, îl dirijează pe lângă elemente sectante şi care fac propagandă religioasă. Precizăm că reţeaua informativă reprezintă principalul mijloc al muncii de securitate. De aceea, preocuparea centrală a ofiţerilor care lucrează cu reţeaua informativă o reprezintă sporirea capacităţii acesteia. Astfel, se urmărea formarea unei reţele valoroase, cu largi posibilităţi de informare, bine amplasată în mediile şi problemele ce interesează organele de securitate, cum este cazul în speţă”, preciza CNSAS.

Consilierul judeţean a negat că a făcut poliţie politică, menţionând că a fost ofiţer de securitate, iar  ulterior a lucrat la SRI, şi că a activat pe probleme economice şi niciodată în probleme de urmărire a disidenţilor. Husar a mai spus că nu îi este ruşine că a fost ofiţer de Securitate, potrivit Ştiri de Cluj.

 

Preşedintele are probleme cu integritatea

Nemeş Lucian Bogdan, fostul viceprimar din Turda, are probleme cu integritatea, fiind în conflict de interese administrativ și infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și săvârşirea infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție în cazul lui Nemeş, preşedintele PPDD.

Avocatul clujean ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în timpul exercitării mandatului, a participat la elaborarea proiectului de hotărâre privind alegerea tatălui său, Vasile Nemeş, în vederea numirii în Consiliul de Administrație al S.C. TURDA SALINA DURGAU S.A., a semnat expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre și a votat introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre.

lucian nemes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.