Fundaţia Edelweiss din Republica Moldova, înfiinţată de omul de afaceri Vlad Plahotniuc, a anunţat că îi va oferi 30.000 lei moldoveneşti, aproximativ 1.800 de euro, studentului erou Marian Platonov, pentru că acesta a intervenit şi l-a imobilizat pe bărbatul care a încercat să detoneze o bombă în clădirea Facultăţii de Electronică din Iaşi.

„Fundaţia Edelweiss îi va oferi 30.000 MDL tânărului student Marian Platonov, pentru curajul de care a dat dovadă în momente critice, când o persoană cu probleme psihice a ameninţat detonarea unui bombe la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi. Considerăm că gestul lui Marian Platonov este unul extraordinar, iar curajul său ne face mândri pe noi toţi, cetăţenii Republicii Moldova. Cei 30.000 MDL, pe care îi oferim, reprezintă o modestă recompensă pentru Marian Platonov, un tânăr care merită pe deplin recunoştinţă şi apreciere publică, atât în Republica Moldova, cât şi în România”, se arată într-un comunicat al conducerii fundaţiei Edelweiss.

Marian Platonov şi Marian Prescură, ambii studenţi în cadrul Facultăţii de Electronică din Iaşi, l-au imobilizat luni pe bărbatul ce a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs din incinta facultăţii.

Marian Platonov, originar din Republica Moldova, a povestit că a reuşit, alături de colegul său, să-i lege cu o curea mâinile atacatorului, acesta fiind imobilizat până la sosirea poliţiştilor.

„Individul pregătea bomba, dar a apăsat din greşeală pe un buton. Am avut noroc că nu a dezvelit toată bomba. Era un fum gros şi mirosea a sulf, dar după ce a explodat, eu şi un coleg am sărit pe el, l-am imobilizat şi i-am legat mâinile la spate cu o curea luată de la un profesor”, a precizat Marian Platonov.

El a spus că nu i-a fost frică în momentul în care a „tăbărât” pe bărbatul care intrase în sala de curs.

Tânărul a spus că după finalizarea studiilor la Facultatea de Electronică din Iaşi intenţionează să se stabilească în România.

Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică din Iaşi, a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, pentru acte de terorism, urmând ca procurorii să decidă dacă propun măsura arestării preventive sau internarea acestuia la Spitalul Socola.

Luni dimineaţă, în jurul orei 9.30, bărbatul a intrat într-o sală de curs a Facultăţii de Electonică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi, care funcţionează în Corpul A al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, unde se aflau patru cadre didactice şi 40 de studenţi din anul al patrulea care susţineau examenul de licenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.