Astazi, 21.04.2008, Zaharia Cotoc, redactor al saptamânalului Gazeta de Bistrita a fost agresat verbal si fizic în sediul redactiei de pe strada Gheorghe Sincai din municipiul Bistrita. Potrivit declaratiei acestuia agresorul este Petrica Bolfa, una dintre persoanele cunoscute din judetul Bistrita-Nasaud, patronul fostei Fabrici de alcool din orasul Nasaud. Acesta, se pare ca s-ar fi simtit jignit de unul dintre materialele aparute în saptamânalul nostru, la rubrica „Indiscretii”, dar care are caracter de pamflet, iar numele acestuia nu apare în materialul respectiv.
Alaturi de Zaharia Cotoc au mai fost alte trei colege, care si acestea au fost amenintate verbal, fiind nevoite sa se retraga din calea lui Bolfa.
Cele trei colege au anuntat imediat politia, prin numarul de urgenta 112, si de asemenea purtatorul de cuvânt al institutiei respective. Echipajul de politie a ajuns la locul incidentului la aproximativ 20 de minute, între timp agresorul disparând de la locul faptei.
„Nici nu mi-am dat seama ce se întâmpla când Bolfa a tabarât pe mine, lovindu-ma cu pumnii pentru ca as fi scris un material despre el, dar în materialul respectiv nu este amintit niciun nume. Nu stiu de unde a dedus ca este vorba despre el”, spune Zaharia Cotoc.
Doua dintre colege nu au scapat nici ele de amenitarile agresorului, mai ales când acesta si-a.dat seama ca fetele au anuntat politia. Fugarite de agresor, colegele noastre s-au refugiat, una într-o institutie aflata în imediata apropiere, iar cealalta într-unul din magazinele aflate la parterul cladirii în care se afla sediul redactiei noastre.
Zaharia Cotoc va depune plângere penala împotriva agresorului la sediul Inspectoratului de Politie Judetean, urmând ca reprezentantii acestei institutii sa demareze o ancheta pentru stabilirea circumstantelor acestui incident deosebit de grav si care pâna la urma, este un pericol la la adresa libertatii presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.