Românii nu mai au nevoie de declaraţie pentru deplasările în localitatea de domiciliu şi zona metropolitană pe perioada stării de alertă.

Până acum, doar cei care locuiau în reședința de județ se puteau deplasa în zona metropolitană fără declarație, însă autoritățile au adus o modificare prin care este considerată zonă metropolitană toate localitățile pe o rază de 30 de kilometri de orice municipiu.

„Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Clujenii se pot deplasa în 19 comune din jurul municipiului Cluj-Napoca fără declaraţie pe propria răspundere, fiind considerată zonă metropolitană de către autorităţi, potrivit monitoruldecj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here