Preşedintele PSD Cluj, consilierul judeţean Remus Lăpuşan, s-a îmbogăţit cu 2,5 milioane de lei (500.000 de euro) în şapte ani. El şi-a construit o casă pe strada Uliului, şi-a cumpărat două terenuri în comuna natală Berindu, dar şi un teren în Chinteni şi unul în Sânpaul. Lăpuşan are în conturi aproape 700.000 de lei şi a primit la botezul copilului 61.000 de euro şi 58.000 de lei. În urmă cu şapte ani a primit la botez doar 35.000 de lei.

 

Social-democraţia pare să fie cea mai bună sămânţă de bogăţie. Pesedistul clujean Remus Lăpuşan s-a îmbogăţit în şapte ani cât alţii în şapte.

Nevasta lui Remus Lăpuşan, Emanuela, lucrează la Mediprax Centrum, un centru medical cu o cifră de afaceri mică. Cu toate că lucrează numeroşi medici, societatea a făcut o cifră de afaceri de 217.541 şi un profit de 5.878 de lei. Iar medicii sunt plătiţi mai puţin ca la stat: 655 de lei pe lună. Remus Lăpuşan îşi ascunde în fiecare an suma câştigată de la Uniqa, încălcând legea. El şi-a trecut doar venituri de 8.133 de lei din funcţia de consilier judeţean.

 

Lăpuşan câştigă cât alţii într-o viaţă

Remus Lăpuşan s-a îmbogăţit în ultimii şapte ani cât alţii într-o viaţă: cu patru terenuri şi o casă. Terenurile le-am calculat în funcţie de preţurile medii din localităţile respective, iar valoarea casei este estimată după similarităţile zonei. Casa pe care şi-a construit-o Remus Lăpuşan este de aproximativ 250 de mp.

Botezul copilului lui Remus Lăpuşan a fost unul foarte darnic pentru familie. Ei au câştigat mai mult decât câştigă unele familii la nuntă: 61.000 de euro şi 58.000 de lei. Adică 364.000 de lei. În urmă cu şapte ani familia a primit mult mai puţin la botezul celuilalt copil, respectiv 35.000 de lei. Adică în şapte ani suma primită la botez a crescut de 10 ori.

Remus Lăpuşan a strâns în total în ultimii ani aproximativ 2,5 milioane de lei sau 500.000 de euro. Şi totuşi el este un lider social-democrat.

 

Legătura PSD de la FSEGA

Nevasta lui Remus Lăpuşan, liderul PSD Cluj-Napoca, Maria Emanuela Lăpuşan, şi-a făcut lucrarea de disertaţie cu Cristina Ciumaş, arătam într-un articol anterior. Fostul candidat la funcţia de rector face parte din gaşca de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) alături de Irimie Emil Popa, consilier local PSD şi angajat de Remus Lăpuşan la Uniqua. Între timp, Remus Lăpuşan şi-a depus o nouă declaraţie de avere în care îşi ascunde veniturile de la compania la care lucrează.

 

Asociat cu fiică de ministră

Remus Lăpuşan a văzut-o pe Aurelia Cristea ca pe o femeie de viitor şi din acest motiv s-a asociat cu fiica ei încă din 2004 în cadrul societăţii CMB Tour. Firma este în lichidare momentan şi nu a mai declarat activitate din 2006. Remus Lăpuşan mai este asociat şi în firma Agro Plus, alături de Remus Gabriel Lăpuşan, fratele lui, şi de Maria Lăpuşan. Societatea a avut o cifră de afaceri de jumătate de milion de lei şi un profit de 145.093 de lei. Firma are ca obiect de activitate creşterea bovinelor de lapte. Remus Lăpuşan a împrumutat firmei respective 300.000 de lei.

 

Episodul LEJEA

Remus Lăpuşan a fost implicat tangenţial în scandalul Sorin Apostu, dar a scăpat ca prin urechile acului. Un episod amuzant s-a petrecut în faţa instanţei de judecată, unde Remus Lăpuşan a spus că face numai ce spune legea. Faptul că el a votat bugetul Primăriei Cluj-Napoca, iar din buget au ajuns bani la firma unde lucrează Remus Lăpuşan, asta îi partea a doua. Faptul că procurorii au închis ochii în acea chestiune ridică semne de întrebare neelucidate nici după trei ani.


Judecător: Cine aprobă cazurile speciale?

Remus Lapuşan: Lejea. Noi nu facem decât ce spune lejea.

Judecător: Nu vă impută nimeni nimic. Vrem doar să vedem care e situaţia.

Remus Lăpuşan: Nu cunosc condiţiile speciale care au fost acordate RATUC.

 

Elevul lui Lăpuşan, Jerremy

Unul dintre cei mai cunoscuţi ”elevi” în şmecherie ai lui Remus Lăpuşan este consilierul local Irimie Emil Popa (PSD). El este unul dintre capii proiectelor europene de la FSEGA, iar colegii săi Cristina Ciumaş, Răzvan Nistor şi Dumitru Matiş se bagă reciproc în proiecte pe fonduri europene. Cel puţin s-au băgat până când s-a putut.

Remus Lăpuşan l-a băgat şi pe Irimie Emil Popa în poziţia de candidat pentru deputăţie în 2012. A fost singurul candidat la deputăţie la USL din Cluj-Napoca care nu a ajuns în Parlamentul României.

Consilierul local PSD şi conferenţiarul de la Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), Irimie Emil Popa, este suspect de un nou conflict de interese în marea ”Famiglie” de la Economice. A scăpat ca prin urechile acului să fie exclus din consiliul local în urma unei scutiri semnate de către colegul său Răzvan Mustaţă, mâna dreaptă a decanului Dumitru Matiş. Legătura bolnăvicioasă dintre Irimie Emil Popa şi Răzvan Mustaţă este chiar nevasta celui de-al doilea, Carmen Bonaci, pe care social-democratul a “sprijinit-o” în cadrul comisiei doctorale. Mai precis, Popa a făcut parte din comisia doctorală a soţiei lui Răzvan Mustaţă.

Irimie Emil Popa, cunoscut ca „Jeremy”, scapă de toate problemele la limită, arătam într-un articol anterior. A scăpat de prima incompatibilitate cu propria asociată prin intermediul unei “fiţuici” pe care colegii lui au trimis-o conducerii universităţii. Nici nu vrem să ne gândim cât de uşor a reuşit Jeremy să scape de acea problemă a sa având în vedere prietenia pe care o are în rândul colegilor săi pe care i-a “introdus” în cadrul proiectelor pe fonduri europene sau cărora le-a fost în comisia doctorală.

Legătura dintre toţi oamenii de la Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) pare să fie una “de sânge.” Dacă nu de sânge, una de familie. Soţul şi soţia scriu articole împreună, iar decanul îi acompaniază ca un mare dirijor. În toate proiectele trebuie să fie băgat Dumitru Matiş, care pare să îl succeadă la grandomanie pe fostul rector Andrei Marga. De exemplu titlul “Strategies in optimizind the output of financial reporting: project for a national perspective” este semnat de către Dumitru Matiş, Carmen Giorgiana Bonaci, Răzvan V. Mustaţă.

 

Valoarea bunurilor dobândite de Remus Lăpuşan în ultimii ani

  • 37.000 de euro – teren de 12.600 mp în Sânpaul
  • 47.000 de euro – teren 15.733 de mp în Berindu
  • 37.000 de euro – teren 12.399 mp în Berindu
  • 29.000 de euro – teren de 5.800 de mp Chinteni
  • 200.000 de euro – casă strada Uliului

 

CV Remus Lăpuşan

ACTIVITATE PROFESIONALĂ:

  • 1994-2001:Colaborator diverse firme din domeniul industriei electronice si alimentare
  • 1998 – 2001: Agent asigurare Unita Cluj
  • 1998-2001:Administrator S.C. BERIDAVA S.R.L.
  • 2001-2003: Director Executiv A.J.O.F.M.Cluj
  • 2003-prezent: Director Sucursala UNITA – Cluj
  • 2000-2002: Membru Consiliul de Administraţie RAT, Cluj-Napoca
  • 2003-2004: Membru Consiliul de Administraţie Aeroportul Internaţional, Cluj-Napoca
  • 2001-2005: Preşedinte Executiv B.U. Politehnica Carbochim Cluj-Napoca (baschet masculin)
  • 2000 – 2008 : consilier local – Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca
  • 2012- prezent consilier judeţean

1 COMENTARIU

  1. niciodata un teren din Berindu cu v-a valora 3 euro metrul patrat atat cat a declarat lapusan
    in berindu daca primesti 0.5 ron pe metrul patrat e mult
    eu ii vand cu 1 euro metrul patrat in berindu la orice ora vrea el si ii fac si discount

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.