Sezonul de vară și temperaturile ridicate s-au instalat oficial deja. Un espresso fierbinte face acum parte doar din rutina de dimineață, când temperaturile sunt încă acceptabile.
Peste zi, când dorești să savurezi o cafea delicioasa, cu siguranță îți dorești ceva răcoritor. Din fericire, poți profita de o mulțime de opțiuni delicioase și răcoroase, ce conțin cafeaua ta preferată. Vara aceasta alege să te răsfeți cu cele mai inedite cafele cu gheață, pentru a-ți păstra doza zilnică de cofeină.
Cafea decadentă cu gheață și frișcă
O rețetă simplă, ușoară, rapidă și extrem de gustoasă, cafeaua cu gheață și frișcă este alegerea perfectă pentru zilele toride în care vrei să te răcorești. Rețeta este destul de simplă și în doar câteva minute, te vei delecta cu o băutură perfectă.
Ingrediente pentru un pahar de 200 ml:
- 18 g espresso măcinat sau o capsulă de espresso;
- 50 ml frișcă lichidă;
- gheață;
- opțional, zahăr și un strop de sirop de ciocolată.
Pentru început, umple paharul cu gheață puțin mai mult de jumătate. Apoi prepară 35 ml de espresso cu ajutorul aparatului de cafea și toarnă-l direct peste gheață. Dacă îți dorești o băutură dulce, amestecă și bate ușor 40 ml de frișcă cu cantitatea de zahăr dorită. Toarnă apoi compoziția peste cafea. Restul de frișcă se bate bine până se formează o spumă cremoasă. Adaugă crema deasupra, decorează cu un strop de sirop de ciocolată, amestecă bine și savurează cu plăcere.
Cafea cu limonadă dulce și răcoritoare
Un strop de cofeină, un element dulce și răcoritor, sunt noile ingrediente pentru o băutură excepțională, și anume, cafea cu limonadă. Extrem de simplu de făcut, extrem de rapid de savurat.
Ingrediente pentru un pahar de 200-250 ml:
- 1 ceașcă de cafea sau 35 ml de espresso;
- 50 ml suc de portocale;
- 50 ml suc de lămâie, proaspăt stors;
- 1-2 linguri de miere;
- gheață.
Se amestecă espresso, sucul de portocale, sucul de lămâie și mierea într-un pahar mare, cât mai omogen. Se poate folosi un tel pentru spumare, pentru a facilitate omogenizarea lichidelor cu miere. Se toarnă compoziția într-un pahar umplut pe jumătate cu gheață și se decorează cu o bucățică de lămâie și portocale, pentru efect.
Cafea cu gheață și mentă
Dacă iubești menta, nu ai cum să nu iubești această cafea. Cafeaua cu gheață și mentă îți va oferi un refresh instantaneu și o aromă formidabilă, care îți va încânta papilele gustative.
Ingrediente pentru un pahar de 200 ml:
- cuburi de gheață din cafea sau apă;
- 2 linguri sirop de mentă;
- 60 grame de espresso;
- 3 linguri lapte sau lapte condensat îndulcit;
- 20 ml smântână pentru frișcă;
- frunze de mentă proaspătă pentru decor.
Prepară 60 de grame de espresso din boabele de cafea preferate. Amestecă cafeaua cu cele 3 linguri de lapte. Adaugă gheață în pahar și toarnă peste siropul de mentă și apoi cafeaua. Se bate bine smântâna până se obține o cremă densă și apoi se așează peste restul compoziției. Amestecă bine totul, decorează cu frunze de mentă proaspătă și savurează noua băutură răcoritoare mentolată.
Espresso cu gheață și apă tonică
Rețeta de espresso cu gheață și apă tonică este o rețetă ce trebuie încercată în mod obligatoriu. Este suprinzător de delicioasă și conferă un gust unic. În funcție de apa tonică aleasă, gustul va fi incomparabil de fiecare dată când o vei prepara.
Ingrediente pentru un pahar de 250 ml:
- 100 ml de apă tonică (simplă, pink grepfruit, ghimbir, lavandă și hibiscus, cireșe);
- cuburi de gheață;
- felie de lime pentru decor;
- doză dublă de espresso (36g) sau opțiuni alternative, precum cafeaua obținută la Moka, cafetieră sau ibric, cât mai concentrate.
Umple un pahar cu gheață, mai mult de jumătate, adaugă apa tonică preferată și toarnă peste espresso proaspăt măcinat și preparat. Amestecă bine, iar dacă este cazul, completează cu gheață până la umplerea paharului. Decorează cu o felie de lime și savurează.
Cafea cu gheață și Nutella
Îndulcește-ți fiecare zi de vară cu o cafea cu gheață și Nutella. Rețeta este extrem de simplă și rapidă și nu ai cum să dai greș.
Ingrediente pentru un pahar de 200 ml:
- 1 shot de espresso lung;
- 1 lingură de Nutella;
- 100 ml lapte;
- gheață.
Se prepară un shot de espresso proaspăt și se adaugă într-un blender. Peste cafea se pune Nutella, laptele și câteva cuburi de gheață. Se mixează bine până se dezvoltă o ușoară spumă. Se adaugă în pahar alături de câteva cuburi de gheață, pentru a menține băutura rece și se soarbe încet, pentru o delectare cât mai profundă.
Daca esti iubitor de cafea avem o veste buna.
Pe magazinul online Espresso Cafe gasesti o multitudine de produse din domeniul cafelei cu oferte promotionale. Poti alege cafea boabe de top direct din confortul casei tale iar noi iti livram rapid prin intermediul curierului preferat.