„Implementarea unui simbol al vremurilor trecute în PSD'

Vasile Dâncu, liderul PSD Cluj considera ca revenirea lui Adrian Nastase este doar o implementare a unui simbol al vremurilor trecute. Potrivit lui Dâncu, daca Nastase se va decide sa participe în cursa electorala pentru presedintie, batalia nu va fi doar a sa, ci a partidului, care poate sa spuna ,,Nu” sau ,,Da”. Pe de alta parte, Emil Boc, presedintele PD-L e de parere ca revenirea lui Adrian Nastase este o parafare simbolica a întelegerii dintre PSD si PNL, sub patronajul lui Ion Iliescu.

Revenirea lui Adrian Nastase, fostul premier, în peisajul politic social democrat este considerata ,,un proces democratic” de catre liderul PSD Cluj, Vasile Dâncu.,,Revenirea lui Adrian Nastase înseamna ca activistii nostri din Consiliul National simteau nevoia implementarii unui simbol al vremurilor trecute”, a comentat acesta. În acelasi timp, Dâncu a afirmat ca Nastase este caracterizat de inteligenta, fiind unul dintre membrii echipei care a acumulat de-a lungul timpului o experienta politica semnificativa. Intentia proaspatului presedintele al Consiliului National PSD de a candida pentru presedintia României este considerata de Vasile Dâncu drept o decizie înteleapta, „o decizie a unui om care a pierdut o data în fata lui Traian Basescu si care este motivat de dorinta de revansare”, a continuat Dâncu. „Însa, pâna a se ajunge la acel moment, trebuie facute studii si sa se analizeze serios situatia”, a precizat liderul organizatiei judetene a PSD. Citându-l pe Confucius, Dâncu considera ca Adrian Nastase nu ar trebui sa se implice într-o batalie în care nu are sorti de izbânda. Însa, daca Adrian Nastase se va decide sa participe în cursa electorala pentru presedintie, batalia nu va fi doar a sa, ci a partidului, care poate sa spuna ,,Nu” sau ,,Da”, a precizat liderul PSD Cluj. ,,Îsi asuma un lucru complicat”, a concluzionat Dâncu.,, Însa, daca se hotaraste sa candideze pentru presedintia României si se dovedeste a fi cel mai puternic candidat al partidului, atunci îl voi sustine”, a încheiat Vasile Dâncu.

Reactii

Adrian Nastase a ajuns la conducerea Consiliului National al PSD în urma cu o saptamâna, fiind votat de 418 social-democrati, învingându-l pe contracandidatul sau, Dan Mircea Popescu, care a primit doar 202 voturi din partea colegilor sai. Însa revenirea fostului premier a provocat diverse reactii. Astfel, liderul PD-L, Emil Boc considera ca fortele care au patronat coruptia se întorc, dorind sa fie din nou stapâne pe România. ,, Practic, prin ceea ce s-a întâmplat, este semnul ca fortele care au tinut România pe loc, care au patronat coruptia si încremenirea si s-au opus modernizarii tarii se întorc si vor sa fie din nou stapâne în România. Din nefericire, acest lucru se întâmpla în colaborare cu PNL. Prin revenirea lui Nastase s-a parafat simbolic întelegerea dintre PSD si PNL sub patronajul lui Ion Iliescu", a declarat Emil Boc, fiind citat de pagina electronica a Realitatii. În acelasi timp, Boc mai considera ca prin revenirea lui Adrian Nastase în conducerea PSD, tinerii PNL au fost dati de premierul Calin Popescu Tariceanu pe mâna lui Ion Iliescu. Revenirea lui Nastase a dus la parafarea simbolica a întelegerii dintre PSD si PNL, sub patronajul lui Ion Iliescu, a completat Boc.

Timea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.