Întoarcerea din concedii și începerea școlii au creat condiții favorabile pentru înmulțirea cazurilor de COVID-19. Deși suntem mai relaxați după pandemie, trebuie să ținem cont de simptomele pe care le avem și să încercăm să-i protejăm pe cei din jurul nostru.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de 4 ori în ultima lună. La nivel național, în săptămâna 18-24 septembrie au fost înregistrat aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19. Într-o perioadă similară din luna august, numărul cazurilor noi depistate, într-o săptămână, era de numai 3.326.

Raportările Ministerului Sănătății din ultima lună:

În intervalul 21 – 27 august 2023 au fost înregistrate 3.326 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19).
În intervalul 28 august – 03 septembrie 2023 au fost înregistrate 4.772 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19).
În intervalul 04 – 10 septembrie 2023 au fost înregistrate 7.171 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19).
În intervalul 11 – 17 septembrie 2023 au fost înregistrate 11.226 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19).
În intervalul 18 – 24 septembrie 2023 au fost înregistrate 14.861 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID-19).

În ceea ce privește cazurile de la nivel județean și local, raportările sunt făcute pe un interval de două săptămâni. Astfel, în perioada 10 – 23 septembrie 2023, DSP Cluj a depistat 1091 de cazuri de COVID-19 la nivelul județului, dintre care 598 sunt cazuri de COVID-19 din Cluj-Napoca.
Dr. epidemiolog Mihai Moisescu, director al Direcției de Sănătate Publică Cluj, a declarat pentru monitorulcj.ro că această creștere a numărului de cazuri de COVID-19 sau alte infecții respiratorii a fost generată de mai mulți factori, între care se numără și aglomerările create de începerea anului școlar:

„S-a înregistrat în ultima perioadă o creștere a numărul de cazuri depistate cu infecții cu Sars-COV-2. E o creștere care se constată cam de două săptămâni. Este un context care creează condiții favorabile pentru diseminarea acestei infecții, având în vedere întoarcerea din concediu din diverse zone, redeschiderea anului școlar… Nu înseamnă că incriminăm școlile pentru asta, dar s-au creat condiții de aglomerare din mijloace de transport, dar și crearea unor noi colectivități care permit să se transmită mai ușor. Bineînțeles, și de intrarea către sezonul rece. Nu putem spune că este sezon rece, doar că este o variație de temperatură între dimineață și mijlocul zilei. Dimineața avem o temperatură mai scăzută, iar la amiază temperaturi crescute – asta face ca și comportamentul nostru vestimentar să aibă de suferit”, a declarat dr. Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj, pentru monitorulcj.ro.

Citește și: Fostul șef al Poliției Române nu știe cum să justifice un milion de lei

1 COMENTARIU

  1. Iar se incepe cu minciuna ca si in ceilalti ani ? Inca nu au terminat sa isi vanda vaccinul ? Mincinosilorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.