În cadrul a 36 de percheziții efectuate sâmbătă, polițiștii au găsit peste 5,2 milioane de comprimate și 51.557 de fiole conținând substanțe dopante de mare risc, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro. Aceste substanțe, care se regăsesc pe lista anexă nr. 1a a Legii nr. 104/2008 privind prevenirea și combaterea traficului ilicit de substanțe dopante, reprezintă un pericol grav pentru sănătatea publică.

În urma analizelor de laborator, s-a constatat că 70% dintre produsele confiscate sunt substanțe dopante de mare risc. Onze persoane au fost aduse la sediul IPJ Constanța pentru audieri, iar două dintre acestea, un bărbat de 31 de ani și o femeie de 29 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore sub acuzația de fabricare, producere, distribuire și comercializare ilegală a substanțelor dopante.

Aceste persoane au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Constanța și vor fi prezentate procurorului de caz pentru continuarea anchetei.

În paralel, polițiștii continuă cercetările într-un dosar penal legat de contrabanda cu țigări și comercializarea de substanțe dopante sau produse care ar putea conține astfel de substanțe. Perchezițiile au vizat locuințele a 11 persoane implicate în aceste activități ilegale, desfășurate între 2023 și 2024 în municipiul Constanța și orașul Năvodari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.