România are nevoie de o politică europeană mai coordonată în domeniul energetic şi de o abordare echilibrată în ceea ce priveşte energiile regenerabile, a declarat miercuri, la Bruxelles, premierul român Victor Ponta, care a participat la reuniunea Consiliului European, dedicată energiei şi combaterii evaziunii fiscale.

Şeful executivului de la Bucureşti a mai subliniat că reducerea dependenţei României de importuri este mai mult decât un obiectiv economic, este un obiectiv strategic.

„Energia este unul dintre cele două motoare de creştere pentru România, agricultura este cel de-al doilea. Am făcut reforme structurale importante, iar astăzi, la Bruxelles, vom avea nevoie de o politică europeană mai coordonată”, a declarat premierul român Victor Ponta pentru săptămânalul New Europe, la 22 mai, cu prilejul celei de-a doua reuniuni a zilei sale, nu şi ultima, precizează publicaţia.

La reuniunea Consiliului European organizat în clădirea ”Justius Lipsius” din ”Rond-Point Schuman”, Ponta, 40 de ani şi premier de la sfârşitul anului trecut, emană tinereţe în stilul actorului Hugh Grant, în costum negru, cămaşă albă şi fără cravată, notează New Europe.

„Pentru noi, desigur, este important să vedem modul în care Europa se raportează la politicile energetice, cu scopul de a avea preţuri sustenabile pentru industrie, dar şi pentru populaţie”, a spus Ponta.

Potrivit săptămânalului, într-o ţară care a ajuns deja la o cotă a energiei regenerabile de 19,3%, cu şapte ani înainte de termenul limită 2020, Ponta vrea să sublinieze ce a arătat această experienţă României, faptul că pentru a merge mai departe este nevoie de o abordare echilibrată în ceea ce priveşte energiile regenerabile.

„Suntem, desigur, în favoarea energiilor regenerabile, dar acest lucru ar trebui să fie echilibrat cu capacitatea industriei de a susţine această dezvoltare”, a afirmat premierul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here