Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici îşi doreşte eliminarea măsurii de poprire a conturilor.

„Poprirea asta dispare. N-o să mai găsească românul un cont blocat pe neaşteptate,” a declarat Eugen Teodorovici, într-un interviu la Antena 3. ”Nu ştiu, pleacă într-o excursie în afara ţării şi se trezeşte că nu-şi poate accesa niciun fel de cont. Pentru o suma minoră, cineva i-a blocat toate conturile. Nu. Asta o să dispară.”

Teodorovici intenţionează şi renunţarea la lista neagră a datornicilor-persoane fizice, pe care o consideră o măsură comunistă, dar e de acord cu varianta pentru societăţi comerciale.

„Eu o consider ca o măsură comunistă”, a afirmă Teodorovici, „ce treabă am eu dacă vecinul are datorii? Statul este obligat să ştie cât are, să-l penalizeze dacă nu plăteşte la timp şi să-l execute acolo unde el nu respectă somaţiile de plată. La firme este altceva, pentru că dacă am firmă sau sunt firmă eu, vreau să ştiu dacă un posibil partener al meu are sau n-are datorii faţă de stat sau în alte zone”.

Ministrul anunţă că va propune colegilor din PSD o prevedere care să oblige suspendarea din partid a membrilor cu datorii la stat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here