România se clasează pe locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi de pizza, conform unui recent top. În București se comandă mai multă pizza decât în orașe renumite precum Roma sau Barcelona, consolidând astfel poziția țării noastre în fruntea listei europene. Analiza relevă că românii sunt adepți fervenți ai acestui preparat, cu peste 5 milioane de comenzi înregistrate în ultimul an.

Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Oradea și Brașov se numără printre orașele cu cei mai mulți iubitori de pizza din România, iar un locuitor din Iași a fost recunoscut ca fiind cel mai mare consumator al acestui preparat, cu un număr impresionant de 569 de comenzi înregistrate anul trecut. În ceea ce privește costurile, românii se dovedesc a fi generoși, cu cea mai scumpă comandă înregistrată în valoare de 3.958 lei, plasată de un utilizator din Constanța.

Preferințele culinare rămân tradiționale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quattro Formaggi, Margherita și Capriciosa. Weekendurile sunt momentele preferate pentru a plasa comenzi, cu 32% din totalul acestora înregistrat în aceste zile. Intervalul de timp privilegiat este între 19:00 și 21:00, iar un moment remarcabil a fost înregistrat în data de 20 decembrie 2023, la 11:57, când o pizza a fost comandată în medie la fiecare 3 secunde și jumătate.

De asemenea, iarna este sezonul în care se înregistrează cele mai multe comenzi de pizza, cu o creștere notabilă în această perioadă. Un vârf a fost atins în data de 8 martie, când au fost livrate peste 24.000 de comenzi, evidențiind apetitul constant al românilor pentru acest preparat delicios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.