Consiliul Romgaz, cea mai importantă companie deținută de statul român, l-a demis miercuri din postul de director executiv pe Adrian Volintiru.

Romgaz este cel mai mare producător de gaze naturale din România. Este majoritar deținută de statul român care are 70% din companie iar restul de 30% aparține mai multor investitori din Romania si Londra.

Adrian Volintiru și-a început mandatul în iunie 2018. Deși inițial acesta trebuia să fie director executiv timp de 4 luni, mandatul lui a fost prelungit în octombrie 2018 la 4 ani. Că director executiv interimar este Daniel Corneliu Pena, directorul general adjunct  Romgaz.

Decizia consiliului a fost trimisă într-un raport către Bursa de Valori București.

„Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA, prin Hotărârea nr. 1/13.01.2021, a revocat pe domnul Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între SNGN Romgaz SA şi acesta. Până la numirea unui nou director general, conducerea SNGN Romgaz, inclusiv reprezentarea legală a societăţii, va fi exercitată temporar de către domnul Daniel Corneliu Pena, director general adjunct al SNGN Romgaz”, se menţionează în raport.

Volitiru declară că nu a fost de față la ședința respectivă și că nu știe motivul revocării. Nici măcar rapotul trimis către BVB nu conține o motivare.

”Nu ştiu despre ce e vorba, a fost o şedinţă de Consiliu de Administraţie astăzi (13 ianuarie – n.red) la care nu am fost invitat. Au discutat administratorii între dânşii, au hotărât revocarea mea, nu am primit niciun fel de motivare. O să văd probabil zilele următoare”, spune Adrian Volintiru pentru ZF.

Romgaz are un capital de 11.8 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here