Rusia a bombardat cel mai mare spital pentru copii din Kiev, iar numărul răniților și cel al morților nu este cunoscut deocamdată.

Ministerul rus al apărării a denunțat ceea ce el descrie drept „isterii ale regimului de la Kiev” după ce imagini dramatice apărute pe rețelele de socializare arată că spitalul Okhmatdyt din Kiev, cel mai mare spital pentru copii din Ucraina, a fost lovit luni de cel puțin o rachetă, relatează TASS.

„Spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev. Unul dintre cele mai importante spitale de copii nu numai din Ucraina, ci și din Europa. Okhmatdyt a salvat și vindecat mii de copii”, a spus președintele Volodimir Zelenski.

Zelenski: Rusia nu poate pretinde că nu știe unde se duc rachetele sale

„Acum că spitalul a fost avariat de un atac rusesc, sunt oameni sub dărâmături, iar numărul exact al victimelor este încă necunoscut. Chiar acum, toată lumea ajută la îndepărtarea dărâmăturilor – medici și oameni obișnuiți.

Rusia nu poate pretinde că nu știe unde zboară rachetele sale și trebuie să fie trasă la răspundere pentru toate crimele sale. Împotriva oamenilor, împotriva copiilor, împotriva umanității în general. Este foarte important ca lumea să nu rămână tăcută acum și ca toată lumea să vadă ce cine este și ce face Rusia”, a scris el pe platforma X.

Zelenski a postat pe rețeaua de socializare și o imagine cu un copil rănit în atac și un clip video cu spitalul după lovitura rusească.

Cum arată zona după atacul rusesc:
Spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev după atacul rusesc cu rachete – FOTO: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Intervenția forțelor de salvare la spitalul de copii Okhmatdyt – FOTO: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia
Curtea spitalului de copii Okhmatdyt după atacul rusesc cu rachete de luni – FOTO: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia
Rusia a desfășurat unul dintre cele mai ample atacuri cu rachete asupra Ucrainei de până acum, cele mai afectate fiind Kiev și Krivoi Rog.
Potrivit lui Zelenski, rușii au lansat peste 40 de rachete, iar ministrul de interne Ihor Klimenko a spus că cel puţin 20 de persoane au fost ucise, iar peste 50 rănite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.