Firma Pază și Protecție Cluj, deținută de Consiliul Județean Cluj, a intrat în legalitate după doi ani de zile în care a dat-o afară pe fosta directoare, Adriana Lucreția Sabou. Ea a fost din nou încadrată în cadrul organigramei societății pe post de director. Aceasta este singura care l-ar putea opri pe actualul administrator, pesedistul Horea Dorin Chirteș, să acorde un contract în mod preferențial unor firme apropiate mediului său politic.

 

Consilierii județeni au votat în ultima săptămână din luna aprilie schimbarea organigramei societății Pază și Protecție Cluj. Prin cadrul proiectului de hotărâre Adrianei Sabou i s-a recreat postul de director, însă administrator rămâne un social-democrat. Reamintim că acest post a fost acordat social-democraților din momentul în care USL a venit la putere în vara lui 2012. Este vorba despre o instituție de pază care este subjugată politicului și incompetenței. Faptul că a fost subjugată incompetenței nu mai necesită nicio demonstrație deoarece faptul că un fost director a “stat pe tușă” timp de doi ani de zile din cauza unor orgolii arată clar acest lucru.

Consilier local în comuna Săvădisla din partea PSD, Horia Dorin Chirteș, a preluat  administrarea societății Pază și Protecție Cluj, din subordinea Consiliului Județean Cluj, și dorește să externalizeze unul dintre serviciile societății, cel de intervenție, arătam anterior. Administratorul susține că toate firmele de pază vor putea participa la o procedură transparentă. Noi nu putem fi decât curioși dacă firma de pază a social-democratului Pop Pușcaș Teodor, PP Protect, nu va fi cea “favorizată” de către colegul său de partid, scenariu pe care l-am lansat de o lungă perioadă de timp în Gazeta de Cluj.

 

Succederea PSD

Social-democrații se tot succed la șefia Paza și Protecție Cluj. Cu toate că noul administrator al societății, Horia Dorin Chirteș, recunoaște că nu și-a plătit de mult timp cotizațiile la PSD și este doar un simpatizant al partidului, el a ajuns acolo datorită faptului că această funcție este repartizată social-democraților. Chirteș a reușit spre deosebire de fostul administrator și director să intre în legalitate. A repus-o în funcție pe fosta directoare, Adriana Lucreția Sabou, care a câștigat numeroase procese. În urma ultimului proces, el a repus-o în funcția de director și i-a redat toate atribuțiile fostei șefe a societății. Totuși, pentru ca această hotărâre să intre în vigoare este necesară schimbarea organigramei de către CJ Cluj. Administratorul social-democrat consideră că aleșii județeni pot vota această hotărâre retroactiv.

 

Pesediștii pe pesediști se scot

Pesedistul Robert Filip Cojan nu a reușit în perioada sa de directorat/administrator al societății Pază și Protecție Cluj să îndrepte societatea către PP Protect. Mai mult decât atât, a umplut societatea de datorii de 1 milion de lei. ”L-a durut în cot” și a plecat. A crezut că nu va avea nicio responsabilitate, dar actualul administrator a cerut un audit. Oricum, Cojan și Chirteș sunt colegi în social-democrație. Chiar dacă Chirteș ne-a declarat că Robert Filip Cojan a deținut ilegal funcția de director pentru că aceasta se obține doar prin concurs, fapt necunoscut lui Cojan. Norocul lui că nu a fost remunerat pentru activitățile de director, conform lui Chirteș, că de altfel fostul director al societății de pază a județului, ar avea probleme grave.

“Ea (n.r. fosta directoarea Adriana Lucreția Sabou) este din nou director de la 4 aprilie. Atribuțiile sunt aceleași cu fișa postului. Am rugat-o să vină la birou. CJ are și posibilitatea să emită decizia cu aplicabilitate retroactivă. I-am zis haideți să colaborăm și să muncim că este de lucru. Avem datorii de 1 milion de lei. Consiliul Județean ne-a împrumutat 650.000 de lei și cu restul ne descurcăm noi. Am descoperit sume de peste 130.000 de lei neînregistrate în contabilitate. Veniturile angajaților reprezintă 91% din totalul activității. Vom ajunge pe zero și un pic pe plus în patru luni de zile în urma reducerilor salariale. Pe domeniul intervenție avem venituri de 5.000 de lei și cheltuieli de 25.000 de lei. De aceea ne dorim externalizarea acestui serviciu. Va fi o comisie, un caiet de sarcini și toate firmele pot să își depună o ofertă. Menținem dispeceratul și camera de arme. Noi avem 40 de intervenții și nu e rentabil decât dacă ai peste 120. Avem un dispecerat foarte performant.

Încercăm să schimbăm mașinile prin programul Rabla. O înnoire parțială a parcului auto. Acum avem 2 Logan, dar și trei Dacii antice și de demult”, explica anterior pentru Gazeta de Cluj Dorin Horea Cherteș.

 

Ce posturi apar și dispar la firma de pază a județului

– înfiinţarea unui post de Director (cod COR:112004) pentru punerea în aplicare a sentinţei civile nr. 2700/2014 de reintegrare a doamnei Sabou Adriana-Lucreţia pe postul deţinut anterior;

– înfiinţarea unui post de Tehnician pentru sisteme de detecţie, supraveghere video, control acces (cod COR:352130) la Compartimentul dispecerat şi intervenţie;

– înfiinţarea unui post de Dispecer centru de alarmă (cod COR:541408) la Compartimentul dispecerat şi intervenţie;

– desfiinţarea unui post vacant de Agent de securitate (cod COR:541401) din cadrul Compartimentului pază şi protecţie Câmpia Turzii;

– desfiinţarea unui post ocupat de Şef formaţie pază şi ordine (cod COR:541405) în cadrul Compartimentului pază şi protecţie Turda în baza prevederilor art. 11 din Contractul colectiv de muncă;

– desfiinţarea unui post ocupat de Şef formaţie pază şi ordine (cod COR:541405) în cadrul Compartimentului pază şi protecţie Huedin în baza prevederilor art. 11 din Contractul colectiv de muncă.

horea dorin chirtes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.