Coaliția de guvernare a stabilit data alegerilor. Cele prezidențiale vor avea două două tururi: 24 noiembrie și 8 decembrie. Iar alegerile parlamentare vor avea loc în 1 decembrie.

Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare.

Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, dupa cum urmeaza:

– primul tur în data de 24 noiembrie
– al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie.

3 COMENTARII

 1. Motto:
  „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“
  (Proverb românesc)

  În urma negocierilor, monstruoasa coaliție de guvernare PSD-PNL a ajuns la un acord privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Prin urmare, pe data 9 iunie, au avut loc alegerile europarlamentare comasate cu localele, care au fost devansate din luna septembrie . De asemenea, coaliția PSD-PNL a decis devansarea alegerilor prezidențiale din 2024, care urmează a fi organizate în luna septembrie. În 2019, acestea au avut loc pe 10 și 24 noiembrie. Asadar, pentru anul acesta, s-a stabilit că datele pentru cele două tururi de prezidențiale vor avea loc pe 15 și pe 29 septembrie.
  Numai că liberalii s-au răzgândit pe data alegerilor prezidentiale pentru a avea timp spre a-i spăla imaginea lui Ciucă, ceea ce a creat tensiuni in coalitie. Astfel, Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa liderului PNL, Nicolae Ciucă, în contextul neînțelegerilor din coaliție privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale. „Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției”, a spus liderul PSD, referindu-se la campania președintelui PNL, care are panouri de mari dimensiuni instalate pe drumuri și autostrăzi, cu mesajul „Un ostaș în slujba țării”.
  (vezi si: https://www.catavencii.ro/un-impostor-in-slujba-tarii/)
  Nicolae Ciuca, avut o replică tăioasă la adresa lui Marcel Ciolacu, dupa ce acesta i-a reprosat că nu are onoare: „Stiu ei ce este onoarea? Onoarea mea este dedicata Romaniei si romanilor. Atacurile politice sunt lipsite de continut, urmaresc doar denigrare. In politica de la noi, am fost singurul care a probat onoarea cand si-a depus mandatul de premier atunci cand s-a angajat că o face. Sa-mi dea ei alt exemplu!”
  Nicolae Ciucă a exercitat functia de premier începând cu 25 noiembrie 2021 și până la 12 iunie 2023, timp în care a dormit în cizmele statului iar guvernul in mandatul său nu s-a mobilizat să facă reformele de care România are nevoie. Singurul gest cu care Ciucă se poate lăuda din postura de premier este depunerea mandatului la rotativa guvernamentală.
  Ori trebuie să fi dus cu pluta ca să consideri că depunerea mandatului la rotativa guvernamentală este o chestiune de onoare.
  Pe de altă parte, în cazul lui Ciucă a face caz de onoare, este ca si cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului. El are o mare problemă nerezolvată legată de suspiciunea de plagiat a tezei sale de doctorat.
  Iată ce spunea Klaus Iohannis în campania prezidențială din anul 2014, atunci când a candidat pentru prima dată la președinția României, despre plagiatul lui Victor Ponta: ”Oriunde în lume un politician prins că a plagiat și numai trei rânduri este obligat să se retragă din politică”.
  In cazul acuzatiilor de plagiat în teza de doctorat a generalului Nicolae Ciucă, președintele Klaus Iohannis a fost mult mai rezervat, in afirmatiile sale din anul 2022 : „Dacă vorbim despre chestiuni legate de plagiat, am discutat aceste spețe cu cei care se ocupă de ele, în speță Ministerul Educației, și am primit asigurări că toate procedurile sunt respectate și în continuare legislația pe care se lucrează va fi una modernă și care previne astfel de evenimente. În rest, credeți-mă că nu cunosc detalii despre ce se întâmplă acolo, nu sunt eu chemat să analizez lucrarea de doctorat a unui politician”. In plus, Administrația Prezidențială a dat un comunicat ca până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, Președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect. Evident “o decizie finală a instituțiilor abilitate” pe tema plagiatului lui Ciucă nu are cum să apară, din moment ce Curtea de apel Cluj obligă Ministerul Educaţiei să se abţină de la analiza suspiciunilor de plagiat privind teza sa de doctorat.
  (Vezi: https://romania.europalibera.org/a/iohannis-toleranta-plagiat-bode/32229167.html)
  Românul are un proverb: „O oaie râioasă strică toată turma.” De aceea ea trebuie izolată si tratată. In cazul lui Ciucă râia se numeste plagiat, iar tratamentul este elucidarea cazului. Până atunci individul trebuie izolat din politică. O chestiune de onoare ar fi ca el însuși să facă un pas in spate.
  (Vezi : https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.