Numărul angajaţilor MAI învinuiţi pentru infracţiuni de competenţa DGA a crescut cu 81% în primul semestru din 2011, comparativ cu perioada similară din 2010, în timp ce numărul cadrelor MAI inculpate s-a triplat, potrivit unui raport al Direcţiei.

"Primul semestru al anului 2011 a constituit pentru Direcţia Generală Anticorupţie un interval de continuitate şi amplificare a demersurilor întreprinse pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivelul personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor, de iniţiere şi transpunere în practică a noi instrumente de lucru şi, în acelaşi timp, de consolidare instituţională şi funcţională. În această perioadă se disting în mod deosebit acţiunile de mare anvergură desfăşurate sub coordonarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru combaterea corupţiei şi contrabandei în punctele de trecere a frontierei de stat. Operaţiunile au probat o dată în plus faptul că, lupta împotriva corupţiei nu este un exerciţiu declarativ, ci o realitate susţinută de acţiuni şi fapte concrete", se arată în raportul de activitate al Direcţiei Generale Anticorupţie pe primul semestru din 2011.

În perioada analizată, s-au efectuat cercetări şi au fost înaintate la Parchet 1.199 lucrări şi dosare penale (+27% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010). Dintre acestea, 289 au fost înaintate la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar 910 la structurile centrale şi teritoriale ale Parchetul instanţei supreme.

Totodată, a fost dispusă începerea urmăririi penale în 230 dosare penale (+11%), dintre care 46 la Direcţia Naţională Anticorupţie şi 184 la alte structuri ale Ministerului Public.

Procurorii au definitivat ancheta în 152 de rechizitorii, fiind dispuse, totodată, măsuri administrative în 41 dosare, fiind consemnată o creştere cu 35% a acestora, respectiv cu 24% a sancţiunilor cu caracter administrativ dispuse de procurorii de caz, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu ocazia activităţilor procedurale derulate, au fost efectuate cercetări cu privire la 2.706 persoane (+63%), dintre care 1.242 au fost cadre ale MAI (+65%). În perioada analizată, din cele 1.173 persoane învinuite, 379 provin din cadrul ministerului (30 având funcţii de conducere şi 349 funcţii de execuţie).

1 COMENTARIU

  1. pai, la cum au taiat maimutoii astia salariile la ce va asteptati? distractia adevarata abia acum urmeaza, dupa disponibilizari…sa vedeti voi atunci cum va creste infractionalitatea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.