Liviu Man

Foarte greu să-i vezi mutra nesuferită a președintelui Iohannis, zi de zi, și încă cu perspectiva atroce de a mai fi ales pentru un nou mandat de cinci ani în fruntea statului. Cinci ani în care, din păcate pentru noi că nu are nici un contracandidat serios, îi vom asculta panseurile à la Gâgă și discursul său atât de târâtor încât ne face să-l bănuim că e atins de hipofrenie (adică conform dicționarului explicativ de un ușor ”retard mintal”). Pentru că așa arată ca un ușor retardat mintal care varsă pe gură șuvoaie de cuvinte care pe multe nu cred că le înțelege, cuvinte care îi sunt puse în augusta-i cavitate bucală de stăpânii săi securiștii. Cei care l-au înscăunat odată sub pretextul patriotic să avem un președinte minoritar, și neamț pe deasupra, la aniversarea celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918 în fruntea țării ca să arătăm ce democratică este România, ni-l pregătesc să ni-l livreze și a doua oară. Iar poporul iohanist îl place și-l va vota.

Iohannis a fost ales și susținut de serviciile secrete românești tocmai pentru ceea ce aparent este: german, bărbat și cu aura incoruptibilității când știm cu toții câte schelete are în dulap. Dar dacă e ordin de zi pe unitate trebuie îndeplinit la timp și întocmai. Ce este amuzant e faptul că Iohannis se compară între prieteni cu… Obama.

Da, unul este primul minoritar ales democratic de români, iar Obama a fost primul african american ales democratic de americani. Dar asemănările se opresc aici.

De când a ajuns președinte, Werner Klaus Iohannis nu face altceva decât să-și trădeze țara și să o vulnerabilizeze și să o fragilizeze zi de zi. De fapt, singura misiune pe care a executat-o cu bine trădătorul de la Cotroceni a fost să încerce să conserve cât mai mult din puterea serviciilor secrete și a Parchetelor în această nefericită țară și exploatarea resurselor țării de către stăpânii din străinătate: cancelariile occidentale și firmele multinaționale din aceste țări.

Iohannis s-a împotrivit creșterii salariului minim pe economie pentru a nu prejudicia interesele multinaționalelor  care-i foloseau pe muncitorii noștri din țară pe post de vietnamezii Europei. A, nu-ți convenea, ok. Ca muncitor român plecai în Anglia sau în Germania să lucreze pe salariul minim de acolo care nu era de 1.200 de lei, ci de 1.200 euro sau 1.200 lire sterline. Deci patronii din Occident ai multinaționalelor erau în situația win-win, ori îi exploatăm ieftin pe români acasă la ei sau ieftin la noi acasă în Vest. Cum să fie fericiți că a crescut salariul minim? Cum să fie fericiți stăpânii din Vest ai lui Werner Iohannis când doctorii au primit salarii comparabile cu cele din Occident și nu mai emigrează să fie slugile occidentalilor. Nu e bine pentru șefii lui Iohannis. Și atunci dă-i cu diversiunea cu spitalele regionale o uriașă hoție din care câștigă tot felul de firme din Vest sute de milioane de euro pentru consultanță. Adică până acum am știut face spitale, acum vezi, Doamne trebuie plătită consultanță la o firmă din Vest 200.000.000 de euro. De aceea guvernul PSD n-a înaintat proiectele Bruxellului, proiecte care sunt foarte păguboase pentru țară.

Cretinii la transmiterea ordinului de zi pe unitate au și început să ragă ca măgarii în presă și pe rețelele sociale: ”PSD nu face spitale regionale, PSD nu e capabil, etc, etc.!”. De fapt, PSD n-a vrut să gireze jaful pus la cale de birocrația bruxeleză. Și foarte bine a făcut. Rău a făcut guvernul că nu a explicat opiniei publice de ce aceste proiecte toxice  și folosesc doar altora, nu țării.

Ultima ispravă a hipofrenului de la Cotroceni  – sabotarea candidatului român pentru funcția de comisar european este doar ultima acțiune a acestui nenorocit.

Acum, Werner Iohannis se crede în vârful piramidei și crede că are și cel de-al doilea mandat în mână. În locul lui aș fi mai prudent. Explozia scandalului cu fiul lui Biden și afacerile lui nu va ocoli România,  Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA în România este membru în board-ul Fondului Proprietatea încă din 2016, iar din 29 septembrie 2019 a mai primit un mandat de trei ani până la sfârșitul anului 2022. Dacă ne uităm în CV-ul său, vedem că Gitenstein a lucrat timp de zece ani pentru senatorul Joe Biden, fiind mâna lui dreaptă în Comitetul Senatorial pe probleme judiciare al SUA. Poate o să mai aflăm mai multe lucruri despre ce afaceri are Biden în România, Gitensten tot aici în țară și o să mai aflăm despre relațiile bolnave de la vârful Parchetelor din România cu reprezentanții de vază ai SUA. Al doilea mandat nu e sigur deloc. Să vedem când începe scandalul!

1 COMENTARIU

  1. „Da, unul este primul minoritar ales democratic de români, iar Obama a fost primul african american ales democratic de americani. Dar asemănările se opresc aici.” Se spune că mai există o asemănare între cele două personaje, o anumită înclinare nenaturală, care explică disprețul hipofenului față de cei care au votat DA la Referendumul pentru familie.
    Dincolo se știe demult, la noi urmează să se afle de către publicul larg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.