Emil Boc
Emil Boc

Oricum ai da-o, tu câștigi! Dar nu în administrația condusă de Emil Boc.

Cartierul lui Boc, care o dă la întors la fiecare campanie și promite vorbe goale tuturor celor care îl cred, promis tinerilor există! Și va fi dat în folosință tinerilor… în mintea lui Emiluț.

,,Din 2005 Emil Boc se bate cu pumnii în piept că face 6.000 de locuințe în dealul Lomb. Ba nu! Fac 23.000 de apartamente pe Valea Grbăului. Ba nu! Fac aici 3.300 în cartierul Borhanci! Dar stai așa, că nu se poate, că fuge dealul. Dar mă face pe mine un deal? Ba nu, că iau 18 milioane de euro de la voi și îl consolidez. Nu poate fi consolidat? Nu-i nimic. Facem un cartier pentru tineri în altă parte.” a ținut să evidențieze Sabin Sărmaș falsele promisiuni ale actualului primar, ce nu se mai dă dus de pe scaunul primăriei, pe care a pus monopol.

În 2005 Casarom a fost un proiect care trebuia să pornească la drum, dar pe care l-au ”îngropat” Boc și criza financiară. Căteva detalii din presa vremii (Clujeanul, 26.03.2008).

Dotări de cartier (Casarom)

Proiectul cuprinde pe lângă utilităţile de bază o şcoală de 8 clase, gradiniţă , creşă , puncte alimentare, dispensar, primărie de cartier, sediu poliţie, staţie benzină, hotel de până la 100 camere , centru de afaceri şi apartamente, mini mall cu locuri de parcare şi propria staţie de epurare modulată cu capacitate de deservire a aproximativ 8000-10.000 de locuitori. Drumul principal care va deservi minicartierul va avea 4 benzi. 

Trei etape

Proiectul va fi realizat în 3 etape. Pentru etapa I, planul prevede construirea unui număr de 183 unităţi locative destinate vânzării, 18 apartamente sociale, realizarea şcolii, a grădiniţei şi a creşei cu spaţiile de recreaţie, teren de sport şi de joacă pe o suprafaţă. Cele 183 unităţi locative vor avea urmatoarea structură: 

1. 48 locuinţe familiare de maxim 2 etaje (21 unităţi locative înşiruite cu D+P+2E , 6 unităţi locative cuplate, 21 unităţi locative individuale pe lot propiu); 

2. 135 unităţi colective/semicolective în blocuri cu S+P+2E în terase/cascadă, având garaje la primul nivel 

3 24 apartamente sociale în blocuri de 3 etaje , S+P+3E cu dotări la primele nivele şi locuinţe sociale la cele superioare 

Construcţia va demara cel târziu în iulie 2008 şi va fi finalizată în 2011.

Cartier nou din 2017 

Etapa a II-a prevede construirea unui număr de 460 unităţi locative destinate vânzării, constând în blocuri de circa 6-8 etaje şi respectiv locuinţe terasate şi apartamente penthouse. Etapa prevede inclusiv realizarea celor 46 unităţi sociale. Totul se va realiza pe aproximativ 23 de hectare. Aceste blocuri ar urma să fie finalizate până în 2014.

Pentru etapa III , planul prevede construirea unui numar de 557 unităţi locative destinate vânzării, constând în blocuri de cca 6-8etaje şi respectiv locuinţe terasate şi case single. Etapa prevede inclusiv realizarea celor 56 unităţi sociale.Suprafata studiu pentru etapa a III-a va fi de aproximativ 26 ha. Perioada de desfăşurare: 2012-2017.

Cine facea cartierul?

Casarom a stabilit subcontractorii care vor realiza ansamblul rezidenţial. Este vorba despre S.C.Napoca Construct; S.C.Transilvae House Construct ; Axa Construct şi Hidro-Olt. Terenul trebuia să fie concesionat de Primăria Cluj-Napoca pentru o perioadă de 99 de ani”. 

În administrația lui Boc, ia locuințele pentru tineri de unde nu-s. Cartierul de tineri a fost promis în 2005, iar aproape 20 de ani mai târziu ele tot nu există, iar Boc se face că nu vede. Sabin Sărmaș pune pariu cu cetățenii, că în mandatul său de primar face locuințe sociale pentru tineri cu apartamente, spații verzi, grădiniță.

”Punem pariu că, în 4 ani, cu mine primar, Clujul o să aibă locuințe sociale pentru tineri?

Cu apartamente, spații verzi, grădiniță, și nu invizibile, așa cum are de 20 de ani?

Dacă le fac și ai pariat că nu-s în stare, câștigi Cartierul Tineretului. Dacă nu îl fac și ai pariat împotriva mea, câștigi pariul.

Oricum ai da-o, tu câștigi.”

1 COMENTARIU

  1. Oricum e o prostie să numești un cartier al Tineretului. Ce, nu vor îmbătrîni? Cum ar fi fost dacă Gheorgheni sau Mănăștur, unde-s azi majoritari pensionari, s-ar fi numit Cartierul Tineretului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.