Gazeta de Cluj vă dezvăluie latura mai puțin știută a consilierilor județeni, mai exact dăm o „fugă” prin declarațiile de avere și punem pe hârtie ce mașini conduc sau ce mașini au condus de-a lungul timpului. Poate unul dintre iubitorii de mașini de lux se numără chiar președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, care a știut mereu să-și aleagă vehicule de lux. Cu toate acestea, în ultimii ani, Alin Tișe a devenit pieton, fără să se poată bucura de a sta la volanul unei mașini la care unii doar visează. 

Începem cu consilierii județeni de USR, fără a ne apropia, pentru moment, de marea masă a consilierilor de la PNL. 

Doamna consilier județean, Adela Dehenes, a indicat în declarația de avere depusă în anul 2020, la preluarea mandatului său, că deține un autoturism de model Smart achiziționat în 2016. Consilierul județean de la USR utilizează și acum aceeași mașină, fără a adăuga la patrimoniul său vehicule noi. 

În contrast cu doamna consilier județean Adela Dehenes, colegul său, consilierul județean Ionuț Florea, pare a adopta un mod de transport diferit. Conform declarațiilor de avere depuse în perioada 2020 până în prezent, nu a înregistrat nicio posesie de autoturism în patrimoniul său. Mai mult decât atât, se pare că acesta adoptă o abordare preferențială pentru mersul pe jos, fiind o persoană eco-friendly. 

Consilierul județean Mihai Iepure, partenerul de viață al doamnei care conduce USR Cluj, Oana Murariu, a inclus în declarația sa de avere din anul 2021 două autoturisme. Potrivit documentelor depuse, Iepure deține o Toyota din anul 2008 și o Dacie fabricată în 1993, moștenită prin succesiune.

Remarcabil este faptul că, până în prezent, conform aceleiași declarații de avere, nu s-au adus modificări parcului auto personal al consilierului județean. Astfel, mașinile menționate în documentul financiar rămân aceleași, ilustrând astfel o continuitate în opțiunile de mobilitate ale domnului Iepure Mihai. 

Doamna consilier județean Elena Muscă (USR) și-a notat, în declarația sa de avere din 2020, la preluarea mandatului, o mândrie aparte față de faptul că este fericita șoferiță a unui Volkswagen Golf produs în anul 1994. Cu aceeași mașină, care are o vechime 29 de ani, doamna consilier face dovada unei alegeri stabile și durabile în ceea ce privește mijlocul său de transport. Sau că nu are încă fondurile necesare pentru a-și achiziționa o nouă mașină. 

Unii se plimbă pe jos, alții cu un Mercedes luxos 

Menționez că, în contrast cu colegii săi de la USR, consilierul Cătălin Sălăgean nu a trecut nicio mașină în declarațiile de avere. De remarcat este faptul că domnul consilier a început mandatul său relativ recent, în anul trecut. Să fie și el pe principiul mersul pe jos face piciorul frumos? Evident, la această întrebare nu putem găsi răspuns, dar îl vom întreba pe consilier pe autobuz, când îl vom întâlni. 

Consilierul județean Antal Geza, reprezentant UDMR, a trecut în declarația sa de avere din 2021 informația conform căreia deține un autoturism de model Skoda Octavia, achiziționat în anul 2014. Notabil este faptul că, la momentul actual, consilierul județean continuă să conducă aceeași mașină menționată în declarația sa de avere. Se pare că unele schimbări vin mai încet. 

Consilierul județean UDMR, Balla Francisc, a preluat mandatul în 2018 și conform declarației sale de avere din acel an, a menționat deținerea unui autoturism Opel Corsa fabricat în 2011. Cu toate acestea, în declarația de avere din 2019, informația despre acest vehicul nu mai este prezentă, fără a specifica dacă a fost vândut sau eliminat din posesie în alt mod. Această absență de informații persistă și în declarațiile de avere ulterioare, sugerând că autoturismul în cauză nu a fost menționat în documentația financiară ulterioară. Motivul pentru această absență nu este clar specificat în declarațiile de avere, lăsând loc pentru interpretări. Oare să-i fi dat foc pe o prăpastie în jos? 

Consilierul județean Lorinczi Zoltan, cu o experiență de aproape 10 ani în Consiliul Județean începând cu 2014, a menționat în declarația sa de avere din acel an că deține un autoturism Renault Clio fabricat în 2003. Ulterior, în declarația de avere din 2018, acesta a adăugat la parcul său auto un Toyota Corolla produs în 2008. 

De remarcat este faptul că, conform informațiilor disponibile, parcul auto al consilierului judetean Zoltan Lorinczi nu a suferit modificări notabile în perioada cuprinsă între declarația de avere din 2018 și prezentul moment. Astfel, se pare că domnul Zoltan își menține aceleași două autoturisme, evidențiind astfel o stabilitate în alegerile sale de mobilitate pe parcursul ultimilor ani.

Trecem în vârful piramidei și vorbim despre Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. În declarația de avere din 2016, domnul președinte era mândrul proprietar a unui VW Passat din 2002, unui Porsche Cayenne din 2005 și a unui Mercedes Benz 638.2 din 2001. 

În declarația de avere din 2018, Alin Tișe și-a achiziționat o mașină nou-nouță, mai exact un Mercedes Benz GLE din 2017, reușind să „scape” de celelalte mașini. 

Un lucru ciudat este faptul că în declarația de avere din 2019, bibeloul domnului Tișe nu mai apare. De asemenea, până în prezent, Alin Tișe nu a mai trecut în declarațiile de avere niciun autovehicul. Oare sa se plimbe cu Emil Boc împreuna cu autobuzul prin Cluj? 

Să nu uităm că președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, este printre cei mai bogați șefi de județ din țară, având o avere considerabilă. Mai mult, liberalul pare că și-a făcut un nume la nivel regional și nu numai, iar șansele ca cineva să-l „arunce” de pe tronul CJ Cluj sunt foarte reduse, aproape infime. 

Doamna consilier județean Reș Eva a scris în declarația de avere din 2020, când a preluat mandatul, că deține un Opel Astra Sport Tauer din 2011. Aceeași mașină, doamna consilier județean a trecut-o și în ultimele declarații de avere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.