În urma unui control făcut de o echip a Ministerului Justiției, directorul Penitenciarului din Vaslui este acuzat că făcea sex cu angajatele și își teroriza subalternii.

Informațiile vin prin intermediul unei scrisori publice transmisă presei în numele sindicaliştilor Penitenciarului Vaslui, prin intermediul căreia sunt aduse la cunoştinţa opiniei publice aspecte grave ce s-ar petrece în incinta Penitenciarului Vaslui.

Scrisoarea deschisă vine la doar câteva zile de la finalizarea controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Justiţiei la Vaslui. În ciuda acuzaţiilor grave aduse, directorul Penitenciarului Vaslui nu a dorit să ofere un punct de vedere, singura reacţia oficială venită din partea instituţiei fiind aceea că se aşteaptă concluziile controlului efectuat. Până când nu vor fi finalizate concluziile Corpului de Control, conducerea închisorii din Vaslui apreciază inoportună o intervenţie pe fondul acestui scandal.

Reprezentanţii Penitenciarului au ţinut, totuşi, să sublinieze că, de fapt, verificările efectuate de Corpul de Control s-au încadrat în planificările periodice de control, care se realizează, de regulă, o dată la trei ani. În scrisoarea publică transmisă, sindicaliştii vorbesc despre modul în care au fost audiaţi angajaţii în cadrul controlului, dar şi despre acuzaţiile aduse directorului închisorii.

“Tema principală a controlului efectuat de Corpul de Control al Ministrului (CCM) de Justitie se referă la posibile abuzuri fizice, verbale, sexuale şi deturnări de fonduri de la bugetul statului, săvârşite de directorul Penitenciarului Vaslui, comisar şef de poliţie penitenciară, Vasile Dorofte. Vă alăturăm nota raport în baza căreia au fost audiati salariaţii penitenaciarului de către inspectorii CCM si în baza căreia au fost date note explicative la problemele menţionate. Temele principale au fost agresiuni verbale ale directorului împotriva ofiţerilor din unitate, o serie de salariaţi bătuţi sau despre relaţii sexuale între Doroftei si unele doamne.

În acelasi timp, alături de Corpul de control, au fost si cei de la Directia Inspectiei Penitenciare care au verificat permisiile deţinutilor VIP, dar mai ales transferuri dubioase între penitenciare ale unor deţinuti VIP”, se arată în scrisoare trimisă de sindicalişti publicaţiei Vremea Nouă. Sindicaliştii vorbesc despre nereguli în acordarea unor sporuri angajaţilor, decontarea nelegală a unor cheltuieli de chirie şi transport, dar şi despre ”sprijinirea unor activitãti economice la magazinul din incinta penitenciarului, cu angajarea rudelor unor subordonaţi”.

În faţa acestor acuzaţii, conducerea Penitenciarului Vaslui nu avut nicio reacţie, refuzând, pentru moment, să le comenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here