Liviu Man


Nimeni, doar scelerații neagă existența virusului SARS-COV2, nimeni nu neagă că avem de-a face cu o pandemie, clasificată astfel chiar de cel mai înalt for de sănătate publică și mă refer aici la Organizația Mondială a Sănătății. Dar de aici până la  dezmățul indecent al conducerii țării, și mă refer aici în primul rând la premierul Ludovic Orban, la președintele Klaus Iohannis și la prea mincinosul ministru al sănătății Nelu Tătaru e cale lungă.

Totul a pornit de la decizia C.C.R  de acum mai bine de o săptămână  care a statuat ca măsurile de carantina și izolare forțată a bolnavilor, cât și carantinarea lor nu se pot lua prin hotărâre de guvern, ci doar printr-o lege care să fie votată de Parlamentul României iar apoi, potrivit tot constituției, să fie promulgată de președintele Iohannis. Deci Curtea Constituțională nu are, și nu avea cum să aibă, nimic împotriva măsurilor luate sau a răspândirii virusului chinezesc ci a luat  atitudine împotriva încălcării legii supreme în stat de către guvernul PNL și mă refer aici la Constituția României.

Constituția statuează foarte clar că nici un drept și nicio libertate a cetățeanului român nu pot fi restrânse decât printr-o lege care își urmează cursul firesc până la promulgare și publicare în Monitorul Oficial. Această restrângere poate avea loc doar pentru o perioadă bine stabilită de timp iar pentru orice înnoire a respectivelor măsuri restrictive este necesară o nouă aprobare a Parlamentului. Am văzut încă odată cum PNL și-a bătut joc de Constituție și de Parlament atunci când au proclamat starea de alertă fără aprobarea Parlamentului. Acum, prin măsurile aproape dictatoriale luate în mod ilegal lipseau de libertate conaționali de-ai noștri în bătaie de joc făță de ei și față de lege.

Așadar, doar atât a spus C.C.R.: vreți să promovați măsuri care știrbesc drepturile și libertățile individului? Dați o lege!


Simplu și clar. De altfel, decizia în cadrul Curții a fost luată cu un singur vot contra, cel al judecătorului Simina Tănăsescu, care a fost numită la curte chiar de către încă președintele țării Klaus Iohannis. Doar nu era mititica să-și supere patronul și cel care a miluit-o cu jobul de 9 ani de la C.C.R. Simina Tănăsescu a fost consilierul personal al președintelui Klaus Iohannis la Cotroceni până a fost îndepărtată de acolo în urma presiunilor pe care le-a făcut asupra unui fost membru al C.C.R., judecătorul Petre Lăzăroiu.

Decizia C.C.R. a fost luată drept un afront de moarte de către incompetentul Ludovic Orban și gașca sa de parveniți instruiți. Orban a scos porumbelul pe gură și a îndemnat cetățenii acestei țări să nu respecte deciziile C.C.R. Nu cred că acest lucru s-a mai întâmplat într-o țară membră a U.E. când premierul în exercițiu le cere cetățenilor să nu respecte deciziile Curții Constituționale care este garantul integrității constituției pe care am jurat cu toții să-o respectăm. Iohannis, mai prudent de această dată, a declarat că deciziile C.C.R. trebuie respectate dar s-a dat lovit aproape plângând la televizor de mila guvernului său care-și face așa de bine datoria.

 
Ministrul sănătății Nelu Tătaru, probabil cel mai mare mincinos din actualul guvern, a avut tupeul și nesimțirea să spună că datorită “eliberării “ izolațiilor și carantinatilor  în data de 3 iulie, după apariția deciziei C.C.R. în Monitorul Oficial șapte zile mai târziu am avut 555 și respectiv 614 bolnavi depistați la nivel național. Nelu Tătaru este chiar hipofren dacă susține acest lucru. Normal că  trebuiau să apară foarte multe cazuri că doar era discutată legea carantinării și izolării în Parlament si populatia de bizoni trebuia speriata.

Nu avem nicio siguranță cum se raportează cazurile noi în România și cred cu tărie că statisticile sunt umflate . 

Mai mult, Iohannis l-a activat pe soțul ex purtătoarei de cuvânt de la Cotroceni, Mirel Bran, care a scris un articol a la Gâgă în Le Monde unde ipochimenul scrie nici mai mult nici mai puțin că însăși Curtea Constituțională a României împiedică guvernul să ia măsuri împotriva epidemiei de coronavirus. Noaptea minții!!. Mai mult ca sigur, efectele se vor vedea în modul în care ne vor trata alte țări din U.E. Noroc că în zilele următoare va intra în vigoare legea carantinării și izolării și atunci vom vedea cum numărul de cazuri va reveni miraculos la normal. Ce lepre avem la conducerea țării.

Problema cea mai mare este inerția populației care, potrivit sondajului IRES, în proporție de 80% este de acord să-i fie restrânse drepturile și libertățile fundamentale dacă acest lucru le aduce un gram de siguranță în plus – aceștia sunt bizonii. An după an, gradul de conformism al populației este tot mai mare și nu este de mirare când gradul de educare scade în mod continuu, iar numărul analfabeților funcționali ai căror eroi sunt Vulpița și oligofrenul de sot din emisiunea hazna ce nici nu-i spunem numele, este într-o creștere alarmanta. 

Viitorul nu sună bine deloc!

Liviu Man

5 COMENTARII

 1. scirbele de la pnl au fost intstalate de psd,klara iohanes si sri
  cu ajutorul nemijlocit a lui botgros tataru,tractor vela si marele arafat
  orban e regele betziv,acceptat de sefu suprem

 2. Nu vă credem!
  Nu vă credem când spuneți că vreți să ne luați Libertatea pentru „binele” nostru! Izolați-vă voi, plecați, acesta e cel mai mare bine pe care ni l-ați putea face!

  Plecați cu toții, cu tot cu măștile voastre de bufoni și lasați-ne să respirăm liberi în țara noastră. Voi sunteți virușii, voi, politrucii de ieri si de azi, ne-ați îmbolnăvit, de nu ne mai putem ridica ca popor!

  Nu credem nimic din ce ne spuneți, căci de 30 de ani ne mințiți, prăduiți și ne vindeți pe 30 de arginți! Toți la un loc în coaliții sau fiecare pe rând, ați jefuit Țara si v-ați bătut joc de acest Neam.
  Ați înstrăinat munți si păduri, aur și grâne, pământ și petrol.

  Ne vindeți Limba română în Ardeal la talciocul vostru politic, ne interziceți Sfinții din Închisori, ne închideți în temnițele corectitudinii politice Martirii și Luptătorii acestui Tărâm, scoateți din manuale copiilor Voievozii și Eroii, ștergând cu buretele o întreagă Istorie, punând în loc sminteală, minciună si portrete de carton. Iar acum vreți să vă credem!

  N-ați fost în stare să faceți în 30 de ani un Drum, de la un capăt la altul al Țării sau să construiți un singur spital, în schimb vreți ,,să credem în Covid”, așa cum spunea ieri primul ministru al vostru, un jalnic clovn care repetă papagalicește aceeasi placă laolaltă cu alți actori ai acestei comedii de groază. Cum oare poți să condamni oamenii că nu cred într-un virus? Să faci o întreagă ideologie dictatorială din acest lucru! Nimeni nu spune că virusul nu există! Dar de aici si până a ajunge să-ți exprimi „credința” în el, e mare distanță!

  La fel de mare ca distanțarea socială dintre voi si popor.
  Da, noi nu credem în botnița pusă la gură și nici în pumnul în gură, nu credem în lanțuri pe Libertate, în carantină si izolare si nici în distanțare.

  Credem în Hristos Mântuitorul, în sângele curs în râuri care-a făcut o Țară, în Horea si Cloșca și Crișan care s-au frânt pe Roata Suferinței ca pe Cruce, pentru a ne elibera.

  Credem în Steagul de Biserică al lui Iancu Avram si-n patul de fier si de Jertfă al lui Radu Gyr de pe care s-a ridicat când temnicerii-l credeau mort. Dar știți voi oare pentru ce s-a ridicat, stiți voi, cei care n-ați fi rezistat ca politicieni nici măcar o secundă dacă n-ați fi tradat Țara, știți voi oare de ce?

  Pentru a scrie o Poezie, pentru a scrie cu oasele lui, Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane! Pentru noi a scris-o!
  Nu credem în voi, nu credem nici măcar un cuvânt din ce spuneți! Credem însă în Dumnezeu și-n Neamul Românesc, de care voi, străini sunteți!

  https://www.cotidianul.ro/circula-pe-net-nu-va-credem/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here