Clotilde Armand

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, Clotilde Armand, proaspăt aleasă în funcția de primar al Sectorului 1 București, ar fi ”agentul de legătură al lui Adam Martial – consilier I în cadrul Ambasadei Republicii Franceze la București, precum și al col. Herve Dages – atașatul de securitate internă la aceeași misiune diplomatică”.

Jurnalistul Dan Petre Popa, a publicat un text în care spune că Clotilde Armand ar fi un ”agent de legătură” pentru Serviciile Secrete ale statului francez.

„N, 28 iunie 1973, Pointe a Pitre, Franța – departamentul francez de peste mări Guadalupa, căsătorită cu cetățeanul român Sergiu Moroianu Armand, împreună cu care are patru copii.

În legătură cu Clotilde Armand se apreciază că este agent al Serviciului de Informații Externe al Franței – DGSE, fiind în legătura lui Adam Martial – consilier I în cadrul Ambasadei Republicii Franceze la București, precum și al col. Herve Dages – atașatul de securitate internă la aceeași misiune diplomatică.

Este extrem de curios faptul că și soțul acesteia se află în slujba Serviciului de Informații Externe al României (SIE), astfel încât este dubios de stabilit ”care pe care se exploatează” din punct de vedere informativ…

Una dintre problemele cu care se confruntă Clotilde Armand este să ascundă sau să mascheze sumele de bani primite de la statul francez pentru a-și exercita influența asupra instituțiilor statului român de așa manieră încât să se adopte decizii favorabile Franței în domenii economice importante, mai puțin strategii și afaceri militare.

De asemenea, cea în cauză nu a declarat niciodată sumele de bani încasate din poziția de consultant EGIS, firma implicată în acordarea serviciilor de consultanță pentru firma BECHTEL, de la care încasa aproximativ 200 – 300 mii de euro lunar, timp de aproape doi ani. Astfel, casa familiei sale din strada Roma nr. 11 nu apare în declarația sa de avere, deși banii din consultanță i-a încasat în România, fiind apoi externalizați în bănci franceze.

Pentru a-și ascunde și a masca orice apartenență sau legătură cu DGSE, Clotilde Armand este instruită și direcționată cu sarcini, cu ocazia deplasărilor sale în străinătate, Franța sau Austria.

Cel care cunoaște foarte bine apartenența și statutul lui Clotilde Armand este Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, unul dintre promotorii și susținătorii inițiali ai constituirii USR ca partid politic, deși ulterior s-a detașat de această formațiune politică, având în vedere faptul că foarte mulți dintre membri acestui partid sunt considerați a fi ”agățați’” de serviciile de informații ale statelor în care s-au stabilit, sau ai căror cetățeni sunt.

Clotilde Armand s-a stabilit în România în anul 1999, lucrând pentru companii mondiale puternice cum ar fi AIRBUS – în anul 2002, în Franța și Germania, din anul 2005 a condus compania GDF Suez România, iar din anul 2013 a condus divizia din România a companiei de inginerie EGIS (consultantul BECHTEL).

Mai prezintă interes că, inițial, Clotilde Armand – în calitate de fondatoare a USR alături de Nicușor Dan și Sergiu Moroianu, au cunoscut faptul că actualul candidat la Primăria Generală a Capitalei, Nicușor Dan, a primit sume consistente de bani via Moscova – aproximativ 20 milioane de euro, pentru constituirea și susținerea USR. Deși cea în cauză s-a delimitat apoi de Nicușor Dan din cauza acestui fapt, fiindu-i teamă de un scandal mediatic cu efecte dramatice negative asupra USR, ulterior a achiesat la această stare de fapt, continuând să rămână membră a acestei formațiuni politice, așa cum a primit sarcini de la serviciile franceze.

Într-o altă ordine de idei este cunoscut în mediul serviciilor de informații românești faptul că sus-numita este dirijată de către statul francez, prin intermediul cadrelor DGSE, să susțină interesele economice ale acestei țări în țara noastră, în detrimentul intereselor României, așa cum a tranșat Francois Mitterrand – președinte al Franței în perioada 1981-1995,cu omologul său american George W. Bush, în scopul păstrării statului român ca obedient și colonie al statului francez.

Bre, francezilor, mai studiați (și voi) clasicii ruși.”, a scris jurnalistul pe contul său de Facebook.

Gazeta de Cluj a încercat să obțină un punct de vedere din partea lui Clotilde Armand, dar nu a primit niciun răspuns.

Consultant pentru Bechtel

Ea a deținut funcția de director al companiei franceze Egis care a supervizat modul în care au fost realizate lucrările la autostrada Transilvania de către compania Bechtel.

Potrivit contractului încheiat în 2004 cu Guvernul Năstase, compania franceză Egis era plătită chiar și în perioadele în care nu există nici o activitate pe șantierul autostrăzii.

Potrivit clauzelor contractuale, Egis primea 30% din factura previzionată lunar. Astfel, din 2013, când a fost sistat contractul cu Bechtel, cei de la Egis au primit bani chiar dacă pe șantierul autostrăzii nu s-a lucrat nimic.

”După încetarea Contractului cu Antreprenorul BECHTEL Int. Inc. (în data de 29 mai 2013) a fost aplicată clauza 2.81 din Condițiile Speciale ale Contractului de Servicii de Supervizare a Lucrărilor de Construcție a Autostrăzii Brașov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea – Granița România / Ungaria, oprirea temporară a lucrărilor de proiectare și execuție. În cazul opririi temporare a lucrărilor din motive independente de activitatea consultantului, autoritatea contractantă va notifica în acest sens consultantul cu cel puțin 3 luni înainte de oprirea temporară a lucrărilor iar consultantul va asigura serviciul minim necesar pe durata opririi temporare a lucrărilor menținând biroul din București (Coordonatorul de Proiect și personalul necesar pentru a-l asista în activitate). Pe perioada opririi temporare a lucrărilor, autoritatea contractantă va plăti consultantului, lunar, o sumă reprezentând 30% din valoarea facturii aferente serviciilor estimată conform previziunii cashflow-ului întocmită de consultant”, arată reprezentanții CNADNR. Potrivit forumului peundemerg.ro, din septembrie 2009 până în aprilie 2016 compania Egis a încasat de la statul român 139.933.693,31 de lei.

Egis acuzată de muncitorii Bechtel că dosește rapoarte

Conform unui comunicat al foștilor angajaţi de la Bechtel, rapoartele asupra calităţii muncii prestate de Bechtel, întocmite în anul 2008 s-au oprit la consultanții Egis Route Scetaroute. Potrivit memoriului, în rapoarte erau evidenţiate multiple încălcări ale normelor legale în domeniul construcţiilor. “Probabil că rapoartele cu deficiente s-au oprit la Egis Route Scetaroute şi nu au fost înaintate Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Dacă pilonii vor rezista acţiunii continue a apei, dânsul (Burtescu Florin, n.red.) va avea dreptate, dacă însă peste câţiva ani, aceştia vor prezenta probleme, cine îşi va asuma responsabilitatea? Raportul domnului Burtescu Florian anulează toate constatările făcute în anul 2008 de angajații Scetaroute la viaductul de la Suplacu de Bârcău. Se văd clar deviaţiile în plan vertical ale armăturilor la piloţi care erau în afara toleranţelor admise, neconformizaţi în realizarea  armăturilor piloţilor a fost sesizată calitatea necorespunzătoare a betonului cu ocazia spargerilor de capete de piloţi. S-ar impune ca şefii Companiei Nationale de Autostrăzi să solicite o contraexpertiză pentru a se obţine şi o altă opinie autorizată cu privire la durabilitatea lucrărilor puse în operă la viaductul de la Suplacu de Bârcău. Calitatea muncii Bechtel s-a făcut simţită şi în realizarea taluzurilor pe Tronsonul 3C, producându-se mai multe alunecări ale acestora? S-a promis finalizarea în anul 2009 a 20 de km de autostradă pe Tronsonul 3C, însă chiar nu mai pune nimeni preţ pe calitate? Rapoartele cu privire la neconformităţile identificate de Egis Route Scetaroute pe tronsonul 3C încă există, dar nu ar fi prima dată când unele documente dispar subit”, atrage atenţia comunicatul angajaţilor Bechtel.

Firma de consultanţă din Franţa, Scetauroute, face parte din grupul Egis, alături de o altă firmă, Semaly, la care Egis este acţionar cu 82,57 % din acţiuni. Coincidenţa face ca restul acţiunilor să fie deţinute de Societatea Franceză a Căilor Ferate (1,08% acţiuni) şi societatea Bechtel cu 16,35% din acţiuni.

Membru fondator al USB

Clotilde Armand a fost membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul și a candidat din partea USB la primăria Sectorului 1 al Bucureștiului la alegerile locale din 2016; a fost consilier local în Sectorul 1 din București din 2016 până în 2019, și de atunci este eurodeputat în Parlamentul European în legislatura 2019-2024, aleasă pe listele alianței USR-PLUS. A candidat și în 2020 din partea aceleiași alianțe pentru primăria Sectorului 1. În urma numărării voturilor, rezultatul final a clasat-o pe aceasta pe locul întâi, devenind noul primar din sectorul 1 al Capitalei.

6 COMENTARII

  1. Ce ghiveci….afirmatzii fare vreo proba concreta. Aia cu bani de la Moscova – 20 mil. euro – pt N.dan e de-a dreptul aberanta. Sigur, tipii fani ai conspiratziilor vor „achiesa” instant, ca sa folosesc un frantzuzism…
    De fapt in Ro lipsesc patriotzii adevaratzi, competentzi shi inteligentzi. M-am lamurit cu asta pe pielea mea, luand-o in mufa de la una din firmele pt. care a lucrat tante Clo-Clo, cum i se zicea de catre subalterni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.