Grupul austriac HS Timber Productions, fostul Holzindustrie Schweighofer, a anunțat că urmează să reducă producția și, implicit, să facă disponibilizări. Din luna aprilie capacitatea de producție la fabrica de grinzi lamelare din Rădăuți urmează să fie redusă cu o treime.

Celelalte două schimburi vor continua să producă grinzi lamelare pentru construcția de case în Asia. Reducerea capacității de producție va afecta 160 de angajați de la fabrica din Rădăuți.

HS Timber Productions avea în 2021, conform datelor analizate de Profit.ro, aproximativ 1.570 de angajați, dintre care 600 au fost însă afectați de prima restructurare, din urmă cu un an.  Pentru 2021, conform ultimelor date, compania a raportat afaceri de 3,1 miliarde lei și un profit net de 624,6 milioane lei. Motivele avansate pentru reducerea capacității de producție la fabrica de la Rădăuți sunt – ca și în 2022 – „factori de localizare nefavorabili”. HS Timber Group operează două fabrici de cherestea și o fabrică de panel în alte țări din România, iar acestea nu sunt afectate de reducerea capacității de producție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.