Institutul Național de Statistică a amânat cu încă o lună raportarea deceselor din perioada COVID-19. În alte țări au accelerat această statistică, ca să o compară cu altele din sistemul sanitar.

În martie și aprilie 2019, în județul Suceava au murit câte 700 de oameni. Nu știm câte sunt morțile din 2020, nici în focare și nici la nivel de țară.

Tudor Andrei, șeful INS, a explicat pentru Libertatea de ce România nu a putut face acest lucru. Una dintre întrebările legitime ale oamenilor din întreaga lume, cetățeni supuși restricțiilor și comunicării imperative a guvernelor, este: câți oameni au murit în plus în perioada crizei COVID din 2020, față de același interval al lui 2019? Miliarde de oameni sunt curioși în legătură cu această realitate.

Răspunsul este un element important de sănătate publică, iar absența lui, într-un timp rezonabil, întreține  teoria conspirației. 

În Franța, cu 33% mai multe decese, în Spania, cu 66% mai multe Avantajul datelor statistice e acela că au o acuratețe mult mai mare decât cele oferite de spitale sau de instituțiile din sănătate.  În cazul României, raportarea deceselor se face, de la începutul stării de urgență, pe baza datelor de la  Institutul Național de Sănătate Publică, pentru că Institutul Național de Statistică nu a furnizat cifre până acum.

sursă: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.