Alin Tise a dovedit saptamâna trecuta ca n-a ajuns întâmplator presedintele Consiliului Judetean Cluj. Tise a iesit în prima sa conferinta de presa de când a fost ales presedinte si a pus degetul pe rana. Pe care rana? Pe cea a asocierii frauduloase dintre Consiliul Judetean Cluj si firma cripto-securista Iulius Mall. Extensia nerusinata a grupului de afaceri moldovenesti Iulius Mall la Cluj a fost pusa la cale de catre liderul sau politic, deputatul PNL Relu Fenechiu care, între timp i-a mai numit si pe oamenii sai de casa: Cristian David ( nascut Troaca), ministru de Interne si pe Adomnitei, ministru al Educatiei Nationale. Securisto-liberalii de la Iulius Mall, împreuna cu acolitii lor liberali locali si-au batut joc de lege si au fraudat licitatia pentru atribuirea terenului pentru constructia mall-ului din cartierul Gheorgheni, în dauna omului de afaceri Arpad Paszkany. În plus, l-au angajat drept politist privat al propriilor lor afaceri pe infractorul Toma Vasile Rus, care, pentru sprijinul dat Mafiei liberale în instrumentarea asa-ziselor dosare Gazeta a fost numit chiar sef al Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate. Cu inteligenta, Alin Tise a pus problema ilegalitatii fundamentale a contractului de asociere dintre CJ si Iulius Mall. Potrivit acestuia au fost încheiate cinci contracte aditionale la contractul de asociere dintre CJ si Iulius Mall, care nu au fost aprobate prin votul consilierilor judeteni si nu au fost înregistrate nicaieri la Consiliul Judetean. Evident ca aceste acte aditionale nu au avizul directiilor de specialitate din cadrul CJ si sunt semnate doar de fostul presedinte penelist al CJ, de Iulian Dascalu, proprietarul din hârtii a lui Iulius Mall si, râsul piticului, de o persoana înca neidentificata Mai mult decât atât, Iulius Mall trebuia sa plateasca lunar administratiei judetene 25% din profit dar nu mai putin de 45.000 de euro pe luna. Cu toate acestea, cu nesimtire, Iulius Mall nu a calculat pâna acum niciodata 25% din profit, care, în mod evident, este gigantic, ci a preferat sa plateasca 45.000 euro lunar, vaduvind astfel grav bugetul judetului.

Iata „mostenirea de aur” lasata de fosta administratie penelista. Jaf, coruptie, dispret fata de cetateni si interes doar pentru propriile afaceri de tip mafiot. Sa fim bine întelesi! Sponsorul principal la nivel national nu este nimeni altcineva decât deputatul Relu Fenechiu. Dupa gravele probeleme pe care le-a avut cu legea, Dinu Patriciu, fostul sponsor numarul 1 al PNL a renuntat sa mai bage bani în partid, locul sau fiind luat de catre moldoveanu Relu Fenechiu. Iar deputatul Fenechiu este sustinut de catre grupul de firme Iulius Mall, în spatele carora se afla serviciile secrete românesti. Degeaba este anchetat de catre DNA Fenechiu pentru grave fapte de coruptie, ca si tânarul sau servitor, politistul sau de casa, Toma Rus, afacerile le merg înainte batându-si joc de banul public si de dumneavoastra, stimate contribuabil.

În tot acest timp, Mafia liberala pregateste o lovitura de amploare. Renationalizarea pamânturilor hostezenilor din satul Gheorgheni, comuna Feleacu. Cum? Prin înfiintarea unei statiuni de cercetare pomicola prin Hotarâre de Guvern si despagubirea în natura a nefericitilor proprietari cu terenuri în Apahida. Adica, dupa ce i-au expropriat comunistii o data, acum se pregatesc liberalii sa o faca a doua oara. Miza? Terenul în valoare de jumatate de miliard de euro a virtualei statiuni pomicole care, daca PDL-ul nu va câstiga alegerile la toamna, va deveni raiul imobiliar al Mafiei liberale. Pâna acum UDMR a reusit sa blocheze hotarârea de guvern fatala. Dar în fiecare sapatmâna un domn de la PNL Cluj, pe numele sau Mircea Chertes, preseaza pentru adoptarea sinistrei hotarâri de guvern. Cred ca si în aceasta chestiune ar trebui sa se implice Alin Tise. Sigur ca pâna la alegeri singurul lucru pe care poate sa îl faca, ca si noi dealtfel, este sa arate cu degetul. Dar dupa alegeri?

Liviu Man

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.