Comisia de licitaţie pentru concesionarea serviciului de salubrizare a decis ieri, iniţial să amâne deschiderea ofertelor pentru data de 18 iunie. Motivul a fost o contestaţie depusă de o societate din Portugalia, Suma Sevicos Urbanos e Meio Ambiente, care nu a putut depune oferta din cauză că adresa registraturii din caietul de sarcini nu coincide cu adresa reală a registraturii. “Societatea portugheză s-a prezentat în această dimineaţă cu câteva minute înainte de ora zece la registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, pe strada Moţilor, numărul 3 şi a solicitat depunerea actelor pentru licitaţia în vederea concesionării serviciului de salubrizare. Au fost îndrumaţi către registratura generală care se află pe strada Moţilor numărul 7, astfel că, oferta lor a fost înregistrată la ora 10 şi 15 minute. Termenul limită de depunere a ofertelor era 4 iunie, ora 10, astfel că oferta lor nu a fost acceptată. Societatea Suma a depus o contestaţie şi a cerut fie anularea licitaţiei, fie admiterea ofertei lor. Comisia de licitaţie a decis să refuze admiterea ofertei societăţii Suma Portugalia şi amânarea deschiderii ofertelor pentru data de 18 iunie. Am luat această decizie pentru că, dacă am admite oferta Suma, celelalte societăţi participante la licitaţie ar putea contesta oferta venită după termenul limită, iar atunci licitaţia ar trebui reluată. Pe de altă parte, dacă am continua licitaţia, firma portugheză ar putea contesta această decizie, iar dacă această contestaţie ar fi admisă, licitaţia ar trebui reluată”, a anunţat preşedintele Comisiei de Licitaţii, viceprimarul Radu Moisin. Decizia de amânare a procedurii de licitaţie a stârnit, însă, mari nemulţumiri în rândul celorlalţi participanţi la licitaţie.  Societăţile Rosal, Bratner, ASA Servicii ecologice şi Rosal Ecologic&Recycling Syste, au cerut comisiei ca licitaţia să se desfăşoare în codiţiile stabilite iniţial, motivând că o ofertă depusă după termenul limită nu poate avea consecinţe asupra procesului de licitaţie. “Documentul pe care îl aveţi dumneavoastră nu este o contestaţie. Este o hârtie de mână care v-a fost dată de o firmă care a greşit şi a depus documentaţia mai târziu. Au avut timp 52 de zile pentru a afla unde este registratura. Noi toţi, ceilalţi am muncit şi am depus documentaţia din timp. De ce nu au venit mai devreme, nu cu cinci minute înainte de expirarea termenului?”, a afirmat reprezentantul Rosal, susţinut de ceilalţi participanţi la licitaţie. Viceprimarul Radu Moisin a refuzat, însă, continuarea procedurii, motivând că nu poate face abstracţie de nemulţumirile unor cetăţeni. După mai multe discuţii participanţii la licitaţie au decis să semneze cu toţii un document prin care declară că sunt de acord ca oferta societăţii Suma să fie acceptată, iar licitaţia să se desfăşoare în condiţii normale. Rezultatul licitaţiei se va afla în 20 de zile, timp în care participanţii trebuie să aducă documente în vederea clarificării anumitor aspecte. 

Simona Curcian

1 COMENTARIU

  1. Daca se considera normal ca loc de depunere in caiete de sarcini e un si depunere reala trebuei sa fi facuta in alt loc, atunci nu mai spune nimic.
    Cineva nu a fost informat din timp. Sa vedem: Toti celalti au stiut ca sa modificat loc si un singur nu a stiut?! Ceva nu a fost inregula, ca da obicei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.