Consiliul Judeţean Cluj a obţinut Certificatul de Urbanism pentru închiderea rampei de deşeuri de la Pata Rât. Certificatul de Urbanism a fost emis pentru asistenţa tehnică necesară pregătirii proiectelor în sectorul deşeurilor solide pentru judeţul Cluj. „Este o etapă importantă pentru implementarea noului sistem de management al deşeurilor pentru judeţul nostru. După cum se ştie, suntem obligaţi de reglementările europene în domeniu să închidem şi să ecologizăm vechea rampă de deşeuri şi să implementăm noul sistem „Euroconform”.
 
În acest moment se lucrează la obţinerea certificatelor de urbanism pentru rampele intermediare de sortare şi pentru pregătirea primei celule a depozitului final de tratare a deşeurilor care urmează să fie realizat în apropierea vechiului amplasament”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
Depozitul de deşeuri de la Pata Rât trebuie închis până în luna iulie 2010. Acelaşi termen este fixat şi pentru depozitutul din Cetan-Dej, iar pentru depozitele de la Gherla, Câmpia Turzii, Turda şi Huedin termenul stabilit este iulie 2012.

Silvia Boncuţiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.