Se apropie sfârșitul mandatului de la Cotroceni al președintelui Klaus Iohannis, iar autoritățile se pregătesc pentru viitorul său locuință. Potrivit unor surse politice, RAAPPS a început amenajările pentru vila care i se va atribui lui Iohannis după încheierea mandatului.

Fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor din București este în curs de transformare într-o „locuință individuală” pentru Klaus Iohannis, conform unor surse din mediul politic. Se estimează că lucrările de amenajare vor costa aproximativ 45 de milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro).

Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” este responsabilă de administrarea imobilului și de contractul de lucrări. Cu toate acestea, aceasta a refuzat să ofere detalii despre proiect încă de la începutul anului 2024.

În conformitate cu extrasul de Carte Funciară al clădirii, autoritățile au autorizat lucrările de construcție pentru remodelare interioară și exterioară, schimbând destinația clădirii în locuință individuală. Antreprenorul general al proiectului este presupus a fi Bog’Art SRL București.

Imobilul de pe Bulevardul Aviatorilor este situat pe un teren de 1.110 metri pătrați și constă dintr-o clădire de birouri, un garaj și o cabină poartă. Potrivit legii, foștii președinți au dreptul la o reședință oficială din partea RAAPPS. În trecut, Traian Băsescu a primit o vilă pe strada Gogol din București, care a fost reabilitată înainte de mutarea sa.

Inițial, s-a vehiculat că Iohannis ar putea primi o altă locuință pe strada Gogol, în apropierea celei repartizate lui Băsescu în 2015.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.