Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.) i-a transmis fostului președinte Traian Băsescu, care a fost declarat definitiv de ICCJ colaborator al Securității, că trebuie să elibereze, împreună cu familia, vila de protocol în care locuiește, în termen de 60 de zile.

„Dl. Traian Basescu, în calitate de șef al statului român în perioada 2004-2014, în temeiul art. 1 alin. (1) și (2) din Legea nr. 406/2001- privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, beneficiază de prevederile legii sus menționate de la încetarea  mandatului.

În temeiul acelorași dispoziții legale, a fost încheiat contractul nr. 1905/ 19.02.2015, având ca obiect «folosința gratuită a locuinței pentru imobilului situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1».

Având în vedere că:

La data de 23.03.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în Dosarul nr. 3160/2/2019, în sensul respingerii recursului formulat de dl. Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția Contencios Administrativ și Fiscal, în sensul că a fost admisă acțiunea formulată de Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și a fost constatată calitatea de colaborator al securității a fostului șef de stat;

– Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: «Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia».

Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează.

În aceste condiții, atat titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.

În cazul în care părțile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, conform dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, a transmis biroul de presă al R.A.-A.P.P.S.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia este definitivă. Fostul președinte a refuzat să comenteze sentința, dar a precizat că va merge la CEDO. Fostul președinte spune că a luat act de decizie, dar nu o va comenta public. „Voi face demersurile legale la CEDO”, a mai precizat Traian Băsescu, potrivit digi24.ro.

5 COMENTARII

  1. Mai dați-l piulă de marinar, pirat, viclean și hoț!
    Boooc..vezi că-ți vine rîndu cu camarila ta cu tot de Cluj!…Taci?…ha?… Tișe, Buda, Nicoară și toți bandiții ajunși oligarhi locali pe banul public!!!

    • UNDE SUNT AUTORITATILE STATULUI..in presa scria ca Buda face nenumarati euro cu ora, cum au obtinut autorizatii sa-si construiasca cladiri in centrul orasului???

  2. Ghiocelul lui BĂSE tace,tace nu-i auzim „muzicuța” pe undele proetenoase in schimb BLONDA adulată face spume la gură și improașcă cu venin pe unii din „fosta gașcă ” ,de ai noștri nu se leagă , „interesul poartă fesul ” deci liniște și pace…

  3. Acest personaj si TOTI acolitii lui trebuie anchetati si evaluate averile lor….URGENT!! DESCHIDEREA DOSARULUI FLOTA SI CONFISCAREA AVERII.. !!!!!!Sa vedem daca actualii GUVERNANTI AU CURAJUL SA SE ATINGA DE ACEST IMPOSTOR ORDINAR..pt. a fi tras la RASPUNDERE ( TOTI CEI CARE AU STIUT DE FAPTUL CA ACESTA A FOST SECURIST TREBUIE RETINUTI PE LOC?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here