O sucursală din România a unui consorțiu italian de firme a câștigat un contract de lucrări în valoare de peste 50 de milioane de lei, fără TVA, la sediile SRI și IPJ Cluj de pe strada Traian. RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI SUCURSALA BUCUREȘTI aparține conglomeratului italian care poartă aceeași denumire. Mai multe societăți care fac parte din acest consorțiu apar în anchetele procurorilor italieni care anchetează apartenența lor la Cosa Nostra. În România, societățile conglomeratului italian au legături cu oameni de afaceri români precum Michael Stanciu, ”regele” studiilor de fezabilitate, Dan Besciu, unul dintre ”regii” asfaltului sau Sergiu Lucinschi, fiul fostului Președinte al Moldovei, condamnat recent pentru corupție.

În cursul acestui an firma RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI SUCURSALA BUCUREȘTI a câștigat, la nivel național, licitații publice de aproape 70 de milioane de lei, fără TVA. Cel mai mare contract poartă denumirea „Reabilitare, cresterea eficientei energetice, gestionarea eficienta a energiei la imobile existente corpurile C2 si C20, modificari interioare, amenajare spatii de lucru in pod existent (C2) amenajare incinta si refacere imprejmuire la IPJ si DJI CLUJ ” În cadrul Programului Operaţional Regional – 2014 – 2020 Operaţiunea – Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari” și a fost câștigat în luna mai 2019. Valoarea lui este de 52,6 milioane de lei, fără TVA.

Filiala din România a acestei firme a fost înființată în urmă cu doi ani și este administrată de BIFULCO DARIO, Societatea are 3 angajați, pe 2018 a declarat o cifră de afaceri de două milioane de lei și un profit de 80.000 de lei.

În Italia, RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI este o societate importantă și se prezintă drept un consorțiu format din mai multe firme care activează în domenii diferite (restaurări, lucrări de arhitectură, edilitare, de infrastructura).

Procurorii italieni au demarat în urmă cu trei ani o investigație care vizează legăturile dintre unele firme care fac parte din cadrul Research Consorzio și gruparea mafiotă Cosa Nostra. În cadrul anchetei sunt investigate lucrările desfășurate la situl arheologic de la Pompeii. Conform unui articol din “Il Sole 24 ore” sunt indicate care duc până la numărul 1 din Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro.

De asemenea, societatea italiană este conectată la afacerile lui Giovanni Savalle. Procurorii italieni îl suspectează pe Savalle de legături cu mafia și au pus pe averea lui un sechestru de 60 de milioane de euro.


Giovanni Savalle

Matteo Messina Denaro, cunoscut și sub numele de ”Diabolik”, este șeful mafiei siciliene. El și-a primit porecla de la personajul italian de benzi desenate cu același nume.

Într-un punct de vedere al societății RESEARCH CONSORZIO, reprezentanții firmei spun că ei nu au cunoștință de vreo anchetă a procurorilor italieni, iar faptul că unele firme din consorțiu ar putea avea legături cu mafia italiană nu atrage nicio răspundere asupra consorțiului.

Asocieri cu oameni de afaceri români

În urmă cu trei ani, CJ Cluj a atribuit asocierii făcută din firmele  Eurocerad International și RIA DESIGN CONSULTING SRL contractul de proiectare și asistență tehnică pentru Drumul Bistriței.

Firma Eurocerad este în parteneriate de afaceri cu societățile italiene menționate anterior, RESEARCH CONSORZIO STABILE și Cosedil Spa. Sc eurocerad este reprezentată de Florina Costache care are o serie de legături de afaceri extrem de interesante. Ea a depus o contestație la CNSC, împreună cu firma Primacons Grup, fiind nemulțumită de rezultatul unei licitații organizată de Primăria Sectorului 2 București. Firma Primacons Grup este un SRL care se ocupa de vânzarea de bijuterii, dar celebrul Michael Stanciu a folosit această societate pentru a câștiga proiectarea tronsonului de autostradă  Moara Vlăsiei – Ploieşti. Pentru cei care nu folosesc mașina, Michael Stanciu este un om de afaceri uns cu toate alifiile de către Miron Mitrea și băgat până la gât în afacerile cu drumuri. De numele lui Stanciu se leaga şi studiul de fezabiliate pentru realizarea Autostrăzii Transilvania.

Michael Stanciu

Eurocerad a mai lucrat în tandem cu Alpenside SRL. Prin intermediul acestei firme se face o legătură de afaceri cu Dan Besciu, patronul Euroconstruct Trading, vizat de procurorii DIICOT. Legăturile de afaceri girate de Besciu se aflau în sfera Primăriei Ploiești care atribuise o licitație în valoare de peste 51,3 milioane de lei unei asocieri din care făcea parte și Eurocerad International.

Cealaltă firmă care s-a ocupat de proiectarea și asistența tehnică pentru Drumul Bistriței, Ria Design, este administrată de Radu Luca. El este și patronul firmei Luca Way, companie care a lucrat la proiectarea centurii Floreștiului, firma lui fiind un client vechi al lucrărilor scoase la licitație de CJ Cluj.

Turnul Pompierilor renovat de Researc Consorzio

În Cluj Napoca, societatea italiană a mai obținut contractul pentru lucrările de execuţie pentru revitalizarea Turnului Pompierilor în valoare de peste 10 milioane de lei.

Anul trecut, RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETATE CONSORTILE A.R.L . a câștigat o licitație la Arad în valoare de 3,6 milioane de lei, fără TVA, iar în cursul acestui an, exceptând licitația câștigată de la IPJ și SRI Cluj, această societate a încheiat contracte în valoare de aproximativ 15 milioane de lei, fără TVA.

Turnul Pompierilor din Cluj Napoca

Rețeaua din jurul șefului Cosa Nostra

Matteo Messina Denaro este protejat, potrivit ilfattoquotidiano.it, de o reţea formată din antreprenori, medici, comercianţi, dar şi simpli pensionari.

Imperiul şefului mafiot este colosal. În 21 de ani, valoarea bunurilor confiscate pe numele său s-ar ridica la 3,5 miliarde de euro. Potrivit revistei „Forbes”, Messina Denaro se află printre cei mai bogaţi oameni ai planetei: printre primii 400 din lume şi al nouălea în Italia. Messina Denaro este mai bogat chiar şi decât Miuccia Prada sau Patrizio Bertelli.

Poliţia din Italia a arestat, în august anul trecut, 11 persoane suspectate că ar avea legături cu liderul fugar al mafiei siciliene, printre care şi un fost şef care conducea un sistem secret de mesagerie pentru mafioţi prin intermediul unui cod al oilor.

În urma publicării acestui articol, reprezentanții companiei italiene
RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETATE CONSORTILE au transmis următorul DREPT LA REPLICĂ:

În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, în legatură cu articolul,, Sediile SRI si IPJ din Cluj Napoca renovate de o firma legata de Cosa Nostra ” apărut în publicaţia online Gazeta de Cluj la data de 23.09.2019 si semnat de catre Dl. Robu Razvan,  RESEARCH CONSORZIO STABILE  precizează:

            Articolul care sta la baza informarii opiniei publice din Romania cuprinde doar o parte in conditiile in care exista publicata si clarificarea in baza dreptului la replica al S.C. RESEARCH CONSORZIO STABILE.

            Din aceste considerente va rugam sa publicati si clarificarea  Research Consorzio Stabile in baza dreptului la replica avand titlul Actualizare 07 iunie 2016, clarificare care a condus la incetarea oricarui articol defaimator la adresa societatii deoarece s-a constatat ca  nu avem niciun fel de implicare in cele mentionate in articolele de presa din Italia si preluate de presa din Romania.

ACTUALIZARE 7 IUNIE 2016

Clarificările Consorzio Stabile Research din Napoli privind ofertele din Pompei

               Cu referire la articolul online intitulat „La vechile lucrari din Pompei apare umbra infiltrării mafiei” apărut pe ilsole24ore.com și „ Proiect Marele Pompei, umbra lui Cosa Nostra se extinde pe contractele de restaurare” pe Ediliziaeterritorio.ilsole24ore .com /

publicat pe 13.05.2016, intenționez să specific următoarele:

               1) în prezent nu suntem la curent cu nicio investigație sau constatare referitoare la activitățile conduse de Research Consorzio Stabile din Napoli, o companie consorțială de companii;

               2) Research Consorzio Stabile a participat la multe licitații în situl arheologic din Pompei, dar din 2009 (amenajarea expoziției Palestra Grande) nu a mai fost adjudecată nicio altă ofertă;

               3) alocarea ofertelor către companii care sunt membre ale consorțiului Research nu determină niciun avantaj pentru consorțiu, consortiului nefiindu-i opozabile aceste oferte. Companiile asociate își păstrează autonomia deplină și absolută pentru toate inițiativele pe care le întreprind singure și fără implicarea consorțiului. Când consorțiul participă la o licitație publică, aceasta indică compania sa membră a consorțiului desemnată pentru executarea ofertei respective și aceasta în cazul atribuirii ofertei în favoarea acesteia.

Numai în această din urmă ipoteză există o dovadă potențial semnificativă a relației dintre consorțiu și compania membru asociată. Faptele citate în articolul cenzurat nu se referă la nicio situatie care a fost asumată de Consorzio Stabile Research s.c.a r.l., ci de companii membre care au luat inițiative independente pentru a le obține. Faptul că sunt membri ai consorțiului Research, așa cum s-a explicat, nu are nicio relevanta;

               4) site-urile menționate în articolul în cauză, obiectul unor presupuse și posibile investigații, nu au fost atribuite consortiului Research;

               5) Research nu are nicio legătură cu societatea, dacă preferați, iar aceasta din urmă nu are nicio legătură cu consorțiul, deoarece niciodată Mediterranea sau Mediterraneo S.p.A. nu a făcut parte din grupul de membri ai consorțiului Research.

Avv. Donato De Paola

Răspunsul autorului

Articolul s-a bazat pe documente și știri oficiale: deschiderea unei anchete a procurorului din Torre Annunziata, raportul generalului Carabinierii Giovanni Nistri din 2014 – care a fost urmat, la vremea respectivă, de rapoartele jurnaliștilor niciodată negate. – și nota recentă a generalului Luigi Curatoli, succesorul lui Nistri.

(Marco Ludovico)

Totodata,precizăm că Research Consorzio Stabile , prin reprezentanţii desemnaţi, stă la dispoziţia presei pentru orice solicitare care vizează interesul public. Îndemnăm, pe această cale, jurnaliştii să dea dovadă de responsabilitate şi obiectivitate atunci când relatează despre societatea noastra.                     

In final, dorim sa va aducem la cunostinta dumneavoastra si opiniei publice faptul ca, in cadrul Research Consorzio Stabile exista incheiat un Cod Deontologic care stabileste printre altele si prevenirea coruptiei de catre toti partenerii membrii ai consortiului, cod care pune in aplicare D.Lgs 231/01 si norma UNI ISO 37001:2001.

Citeste si CJ Cluj și instanțele din Alba vor să bage Someșul pe țeavă pentru afacerea unui ”băiat deștept”. Conexiuni cu un fost general SRI

2 COMENTARII

  1. Dorule draga, intr-o societate normala, politistii judecatorii procurorii NU fac afaceri. Si nici functionarii publici, altii decat cei de mai sus. Ei sunt platiti de Contribuabil ca sa coordoneze, vegheze, sanctioneze. Afacerile le fac oamenii de afaceri! Si cei care au succes, si implicit AU deja muuuulti bani, se fac politicieni. Ca sa ne aduca si noua, pulimii, bunastare si o tara Mandra ca Soarele Sfant de pe Cer! Intr-o societate normala…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.