Parchetul General a pus sub acuzare, vineri, mai mulți șefi din Jandarmerie și un secretar de stat din Ministerul de Interne. Potrivit unor surse judiciare, aceştia sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni în legătură cu intervenţia jandarmilor în data de 10 august, în timpul protestului din Piața Victoriei.

Cătălin Sindile, împuternicit șef al Jandarmeriei, s-a prezentat, vineri dimineață, la Parchetul instantei supreme pentru a afla faptele pentru care este cercetat în dosarul violențelor din Piața Victoriei, din data de 10 august.

Acesta a spus că va da declarații la ieșire, după ce va afla acuzațiile ce i se aduc de către procurorii militari.

Conform unor surse judiciare ale publicației Libertatea, maiorul Valentin Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor la protestul din 10 august, este cercetat pentru săvârșirea înfracțiunilor de abuz în serviciu, participație improprie la purtare abuzivă, participație improprie la fals intelectual și participație improprie la uz de fals.

Totodată, comisarul șef de poliție Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relația cu prefecții în cadrul MAI, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă.

Aceleaşi surse au menţionat că primul care se va prezenta la Parchet este colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, informează Agerpres.

De asemenea, au mai fost chemaţi: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă; maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cercetat pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

La Parchet a fost citat şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

Pe 3 septembrie, Parchetul General anunţa că 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest, conform libertatea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here