James Comer (R-Kentucky), președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei SUA, a anunțat pe Twitter că elaborează un proiect de lege pentru a solicita urmărirea directorului FBI, Christopher Wray, din cauza refuzului acestuia de a divulga posibila implicare a președintelui american Joe Biden în luare de mită.

„Elaborez un proiect de lege care să-l tragă pe directorul FBI Ray la răspundere pentru disprețuirea Congresului. Comitetul va vota săptămâna viitoare pe această problemă dacă FBI va continua să ignore cererea mea legitimă”, a scris Comer pe Twitter.

În declarația sa, legiuitorul a mai subliniat că FBI nu ocupă o poziție superioară Congresului și, prin urmare, nu are dreptul să ignore cererile membrilor săi. 

„FBI nu este deasupra Congresului. Intenționez să-i apăr puterile de supraveghere”, a spus Comer.

La începutul lunii mai, congresmenii au cerut date de la FBI în legătură cu o presupusă mită pe care Biden ar fi primit-o din străinatate în timp ce era vicepreședinte. Solicitările relevante au fost trimise procurorului general Merrick Garland și directorului FBI Christopher Ray. Potrivit parlamentarilor, biroul „are informații valoroase și verificabile” pe care „nu le-a dezvăluit poporului american”.

La o conferință de presă desfășurată miercuri dimineața, pe data de 10 mai 2023, comitetul reprezentantului republican James Comer a făcut o dezvăluire referitoare la presupusa primire de mită în valoare de 1 milion de dolari de către familia Biden din partea României. Această afirmație a fost făcută în contextul în care președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, susținea discursuri despre anticorupție în timpul vizitei sale la București.

Citește și: Două minore din Cluj au fost bătute, violate și șantajate de un bărbat de 45 de ani – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.