Magistrații de la Tribunalul Militar Cluj au dispus, la începutul acestei săptămâni, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar în cazul sergentului-major Sorin Dorel Brătean, trimis în judecată după ce ar fi încercat să-și violeze fiica de 9 ani.

Potrivit rechizitoriului, la sfârșitul anului 2021, în timp ce se afla la domiciliul său dintr-un cămin studenţesc al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie Târgu Mureş, a agresat-o sexual pe fiica sa în vârstă de 9 ani.

Procurorii Parchetului Militar au reținut că bărbatul se sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul în care a atins-o pe minoră în zona intimă, iar apoi a încercat să o penetreze vaginal cu penisul, ceea ce nu s-a mai întâmplat întrucât fetița a reacţionat în mai multe rânduri.

Totodată, inculpatul sg. maj. Sorin Dorel Brătean ulterior, în cadrul procedurii penale ce privea fapta de tentativă la viol, începând cu data de 22 septembrie 2023, a realizat demersuri consistente de influenţare a declaraţiei victimei-minore care-l incrimina, prin coruperea şi constrângerea morală a acesteia, lucru pe care l-a şi reuşit.

Sorin Dorel Brătean este subofițer în cadrul UM 01016 Târgu Mureș.

Citește și: Felix Marcu, Boc, Turcan şi “joaca” de-a deschiderea şi închiderea Lapidarului medieval şi premodern de la Muzeul de Istorie din Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.